Το πάθος του Μάρκο Λιβάια μετουσιώθηκε σε δύο γκολ (στο 28′ και στο 90′ –στο δεύτερο φαίνεται να βρίσκεται σε θέση οφσάιντ) και η ΑΕΚ έσωσε την παρτίδα (2-2) με την Αούστρια Βιέννης στο ΟΑΚΑ συνεχίζοντας αήττητη (μία νίκη και μία ισοπαλία) στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Ουσιαστικά, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ αφυπνίστηκε μετά το δεύτερο γκολ της Αούστρια, η οποία είχε ισοφαρίσει (1-1) με προβολή του Κρίστοφ Μονσάιν (είχε και δοκάρι νωρίτερα) έπειτα από σέντρα του Φελίπε Πιρές στο 43′ και είχε περάσει μπροστά χάρη στο υπέροχο φαλτσαριστό σουτ του Ισμαέλ Ταντζούρι στο 49′. Η επιλογή του Χιμένεθ να επιστρατεύσει όλη τη δύναμη πυρός στην επιθετική γραμμή, δίνοντας φανέλα βασικού στα τέσσερα «όπλα» του (Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Λιβάια, Αραούχο), έφερε αποτέλεσμα και για σημαντικό χρονικό διάστημα η ΑΕΚ ήταν καταιγιστική δημιουργώντας σωρεία κλασικών ευκαιριών: 23 τελικές προσπάθειες έναντι 11 της Αούστρια και 11-5 εντός στόχου.

Αν μάλιστα ο 20χρονος τερματοφύλακας Πάτρικ Πεντζ δεν έκανε τον αγώνα της ζωής του στο ευρωπαϊκό ντεμπούτο του, κατεβάζοντας τα ρολά με θεαματικές αποκρούσεις προ των φορ της Ενωσης, τότε η ελληνική ομάδα θα είχε επιβραβευθεί με τους τρεις βαθμούς στο κυνήγι της πρόκρισης, ενώ θα είχε προσθέσει στα ταμεία της 360.000 ευρώ και όχι 120.000 ευρώ.

«Στο δεύτερο ημίχρονο, ένας καλός αντίπαλος, όπως η Αούστρια Βιέννης, υποχρεώθηκε να περιοριστεί στην άμυνα. Ισως αξίζαμε τη νίκη, γιατί δεχθήκαμε δύο εύκολα γκολ. Με βάση την εμφάνισή μας, νομίζω ότι έπρεπε να νικήσουμε», σχολίασε ο προπονητής της ΑΕΚ, ο οποίος δεν θα πρέπει να έχει παράπονο από την υπερπροσπάθεια των ποδοσφαιριστών του, που έχουν διατηρήσει αήττητη την ομάδα τους μετά τους αγώνες με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ευρωπαϊκή βραδιά ολοκληρώθηκε πρόωρα (23′) για τον Ούρος Τσόσιτς, ο οποίος υπέστη θλάση στον δεξιό δικέφαλο και αποχώρησε με γκριμάτσες πόνου και απογοήτευσης.

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσόσιτς (23′ Τζανετόπουλος), Μπακάκης, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Λιβάια, Αραούχο.

ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ: Πεντς, Μοχάμεντ,

Ταχουρί-Σραντί, Αμπντουλαχί, Μονσάιν, Σερμπέστ, Κλάιν, Ντε Πάουλα, Χολτσχάουσερ, Μαρτσίνκο, Φελίπε Πιρές.