Την παραίτηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή ζητεί η ΝΔ μετά τη δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του EMSA, Ραντίνας Ρούσεβα ότι το υπουργείο Ναυτιλίας έστειλε αίτημα για βοήθεια στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό τέσσερις μέρες μετά το ατύχημα στο Σαρωνικό.

«Μετά τη σημερινή επιβεβαίωση της εκπροσώπου Τύπου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Θαλάσσιας Ασφάλειας (ΕΜSA), κυρίας Ρούσεβα, ότι η κυβέρνηση έστειλε το αίτημα συνδρομής το βράδυ της 12ης Σεπτεμβρίου, ο κ. Κουρουμπλής είναι ψεύτης με σφραγίδα και αναμένουμε την παραίτησή του» τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ζητήσει την παραίτηση του υπουργού και κατά τη διάρκεια των εργασιών της Επιτροπής Περιβάλλοντος το πρωί της Τετάρτης.

Τί απαντά ο κ. Κουρουμπλής

Οι δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου της EMSA Ραντίνα Ρούσεβα, όπως δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο, επιβεβαιώνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι καλά ενημερωμένος, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Οπως αναφέρει ο υπουργός, «το ελληνικό αίτημα προς την EMSA κατατέθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου και όχι στις 13 όπως υποστηρίζει τόσες ημέρες ο κ. Μητσοτάκης. Δηλαδή κατατέθηκε δύο ημέρες μετά το ναυάγιο και όχι τέσσερις όπως λέει ο αρχηγός της ΝΔ».

«Θυμίζουμε στον κ. Μητσοτάκη ότι το ναυάγιο έγινε την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου και όχι το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου» προσθέτει ο υπουργός, ενώ αναφορικά με τα 16 πλοία που έχει διαθέσιμα ο EMSA ανά πάσα στιγμή, υπογραμμίζει:

«Αρκεί να σκεφτεί κανείς, ποιο πλοίο είναι προτιμότερο. Αυτό που είναι ήδη στην Ελλάδα ή το πιο κοντινό στην Ελλάδα, το οποίο ήταν στη Μάλτα και με την ιλιγγιώδη ταχύτητα των 10 κόμβων που αναπτύσσει, θα ερχόταν σε 3,5 ημέρες; Προφανώς το ελληνικό πλοίο, το οποίο ανέλαβε υπηρεσία, αμέσως μόλις τελείωσε την αποστολή που εκτελούσε».