Ευκαιρίες σταδιοδρομίας στον κλάδο των χρηματοοικονομικών και της λογιστικής δίνουν πέντε εταιρείες. Οι θέσεις που προσφέρουν καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα των ειδικοτήτων των χρηματοοικονομικών και της λογιστικής όπως, διευθυντές φορολογικού ελέγχου, λογιστές, οικονομικοί αναλυτές αλλά και σύμβουλοι χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Για την πλειονότητα των θέσεων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι κάτοχοι αντίστοιχου πτυχίου, ενώ θα προτιμηθούν όσοι έχουν προηγούμενη εργασιακή εμπειρία σε αντίστοιχες θέσεις.

Επιπλέον απαραίτητες είναι η γνώση ξένων γλωσσών και η πολύ καλή χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών.

n Ειδικότερα, διευθυντές φορολογικού ελέγχου και φορολογικούς ελεγκτές αναζητά η Grant Thornton: οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν πανεπιστημιακό πτυχίο Οικονομικών ή ισοδύναμο πτυχίο πανεπιστημίου στο εξωτερικό.

Τουλάχιστον 5-7 έτη μετά τη σχετική εμπειρία, κατά προτίμηση σε μια ελεγκτική εταιρεία, για την παροχή φορολογικών και / ή λογιστικών υπηρεσιών.

Πολύ καλή γνώση της φορολογίας νομικών προσώπων (φόρος εισοδήματος, τιμολόγηση μεταβίβασης, παροχές σε είδος, φόροι παρακράτησης, ΦΠΑ, τέλη χαρτοσήμου, ακίνητα) και λογιστικά πρότυπα.

Τα επαγγελματικά προσόντα όπως το ADIT (Προπτυχιακό Δίπλωμα Διεθνούς Φορολογίας) ή / και το Μακροπρόθεσμο Φορολογικό Σεμινάριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΚΕΚ-ΟΠΑ) θα συνεκτιμηθούν. Επίσης θα πρέπει να έχουν εξαιρετική γνώση του MS Office και πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να επιδεικνύουν ισχυρές επικοινωνιακές δεξιότητες και να διαθέτουν καλά αναπτυγμένη κριτική σκέψη. Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές στο e-mail recruitment@gr.gt.com.

– Στελέχη για το γραφείο Financial Planning και πωλήσεων αναζητά η Interamerican.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν πτυχίο ανώτερης ή ανώτατης σχολής, γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών και αναπτυγμένη ικανότητα οργάνωσης. Οι άνδρες θα πρέπει να έχουν εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα μπορείτε να υποβάλετε: http://www.interamerican.gr/default.asp?pid=363&la=1

– Σύμβουλοι χρηματοοικονομικών –ασφαλιστικών υπηρεσιών στην Εθνική Ασφαλιστική. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστέλλουν το βιογραφικό τους σημείωμα προς

την εταιρεία ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει η αξιολόγηση του επαγγελματικού προφίλ και των τυπικών προσόντων. Για την επιλογή των υποψηφίων η εταιρεία θα λάβει σοβαρά υπόψη τυχόν απόκτηση πτυχίου Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Βιογραφικά στη διεύθυνση: https://www.ethniki-asfalistiki.gr/default2.aspx?page=learnmore

– Οικονομικό αναλυτή επιθυμεί να προσλάβει η εταιρεία Johnson & Johnson.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι κάτοχοι πτυχίου με ελάχιστη εμπειρία πέντε ετών σε σχετικό τομέα. Θα συνεκτιμηθούν τυχόν μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών.

Απαραιτήτως οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας και MS Office.

Βιογραφικά θα γίνονται δεκτά http://www.careers.jnj.com/.

– Απόφοιτο λογιστικής αναζητά η εταιρεία ΙNGROUP που θα αναλάβει τις εργασίες λογιστηρίου όπως καταχώριση παραστατικών, εγγραφές γενικής λογιστικής, συμφωνίες λογαριασμών κ.ά.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει απαραιτήτως να έχουν πτυχίο Λογιστικής, γνώση λογισμικού προγράμματος, καθώς επίσης και καλή χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών. Θα συνεκτιμηθεί τυχόν προϋπηρεσία σε λογιστικό γραφείο.

Η εταιρεία προσφέρει βασικό μισθό και εκπαίδευση. Βιογραφικά θα αποστέλλονται http://www.jobs.net/jobs/ingroup/el-gr/.