Διοργανώθηκε για πρώτη φορά στις 4 Σεπτεμβρίου του 2015, με χαρακτηριστικά επίσημης πρεμιέρας των πλέον πρόσφατων παιχνιδιών, βιβλίων, ρούχων, αναμνηστικών, προϊόντων, τέλος πάντων, που σχετίζονταν με το σύμπαν του «Πολέμου των Αστρων». Το επεισόδιο που αναμενόταν εκείνο τον χειμώνα στις αίθουσες ήταν το «Η δύναμη ξυπνάει» του Τζ.Τζ. Εϊμπραμς, που αν και έβδομο της σειράς «Star Wars» είχε βέβαια προκαλέσει τόση ανυπομονησία, ώστε όλα εκείνα τα καλούδια έφεραν στις πόρτες των συνεργαζόμενων καταστημάτων όλου του κόσμου περίπου 150.000 αδημονούντες φαν ήδη από τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας.

Το όνομά της «Force Friday». Και η επιτυχία της έκανε την Disney και τη Lucasfilms να τρίβουν τα χέρια τους.

Η επόμενη ταινία, η όγδοη της σειράς «Star Wars», ονομάζεται «Οι τελευταίοι Τζεντάι». Τη σκηνοθετεί ο Ράιαν Τζόνσον και θα βγει στα μέσα Δεκεμβρίου. Πέραν αυτών, λίγα είναι γνωστά. Σεναριακά μιλώντας, γνωρίζουμε απλώς ότι η Ρέι, η γενναία ρακοσυλλέκτρια από το «Η δύναμη ξυπνάει», συνεχίζει το ταξίδι της με συντροφιά τον Λουκ Σκάιγουοκερ και με αρκετούς εχθρούς στο διάβα της. Ενα τρέιλερ που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο την εμφανίζει να προπονείται στο φωτόσπαθο, ενώ σε μια άλλη σκηνή ο Λουκ λέει το αινιγματικό «ήρθε η ώρα για το τέλος των Τζεντάι». Ενα τρέιλερ με σκηνές από τα γυρίσματα ίσα που δείχνει τη μακαρίτισσα Κάρι Φίσερ να δηλώνει ότι «η ταινία έχει να κάνει με την οικογένεια, γι’ αυτό είναι τόσο δυνατή», ενώ προ ημερών ο Μαρκ Χάμιλ φωτογραφίστηκε φορώντας μαύρα. Γνωρίζουμε επίσης ότι θα εμφανίζονται οι Μπενίσιο ντελ Τόρο και Λόρα Ντερν, ενώ στα εξωγήινα πλάσματα θα περιλαμβάνονται πλέον τα Porgs και οι Caretakers.

Στο θέμα μας όμως. Η δεύτερη «Force Friday», που θα λανσάρει τα συνοδευτικά τζάντζαλα και μάντζαλα των «Τελευταίων Τζεντάι» αρχίζει σήμερα 1η Σεπτεμβρίου. Αρχίζει, γιατί στην πραγματικότητα θα διαρκέσει τρεις μέρες και θα εμπλέκει 20.000 σημεία πώλησης σε τριάντα χώρες του κόσμου (όχι την Ελλάδα). Θα υπάρχει και ατραξιόν: στους ίδιους χώρους θα προσφέρεται η δυνατότητα συμμετοχής σε ένα κυνήγι θησαυρού «επαυξημένης πραγματικότητας», στο οποίο ο παίκτης θα αναζητά παλιούς και νέους χαρακτήρες της σειράς. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να εγκαταστήσει στο κινητό του την επίσημη εφαρμογή «Star Wars» και αφού επισκεφθεί ένα από εκείνα τα σημεία, να σκανάρει τα χαρτονένια λογότυπα της ταινίας που θα συναντά. Ενας χαρακτήρας της θα εμφανίζεται στην οθόνη του και ο χρήστης θα φωτογραφίζεται μαζί του, θα ποστάρει την εικόνα ή, αν ο χαρακτήρας ανήκει στους πρωτοεμφανιζόμενους, θα ενημερώνεται για το ποιόν του, φωτίζοντας έτσι την υπόθεση της ταινίας.