Στο άρμα του Παναθηναϊκού πoντάρισε ο ΕΣΑΚΕ για να λύσει (εύκολα) το πρόβλημα με τον τηλεοπτικό συμβόλαιο των 11 ομάδων που μένουν χωρίς έσοδα από τηλεοπτικά δικαιώματα, όμως οι Πράσινοι, ακολουθώντας τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, έκλεισαν συμφωνία με την Cosmote και οι μικρομεσαίοι του πρωταθλήματος τρέχουν για να φτάσουν… Κι αν δεν φτάσουν, πιθανότατα να αποφασίσουν να μην κατέβουν στο πρωτάθλημα.

Οπως έγινε χθες γνωστό, ο Παναθηναϊκός ενημέρωσε αρμοδίως τον ΕΣΑΚΕ ότι συμφώνησε με την Cosmote. Η εξέλιξη οδήγησε τον πρόεδρο της Λίγκας Βαγγέλη Γαλατσόπουλο να συγκαλέσει εκτάκτως συνεδρίαση του ΔΣ προκειμένου να συζητηθεί το θέμα και να χαραχτεί ο δρόμος στον οποίο θα κινηθούν ΕΣΑΚΕ και οι 11 ΚΑΕ. Στη συνεδρίαση, από την οποία απουσίαζαν Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και Φάρος, έγινε γνωστό ότι ο ΕΣΑΚΕ είχε ορίσει ως τιμή εκκίνησης τα 3,2 εκατ. ετησίως για το πακέτο ΠΑΟ+11 ομάδες και ότι το κανάλι που είχε δείξει το πιο έντονο ενδιαφέρον ήταν η ΕΡΤ, χωρίς όμως να φτάσει σε αυτό το ποσό. Το 1,3 εκατ. που λέγεται πως έδωσε η Cosmote στον ΠΑΟ αλλάζει τα δεδομένα και οι 11 άστεγες τηλεοπτικά ομάδες αναζητούν συμβόλαιο το οποίο μόνο η ΕΡΤ μπορεί να δώσει.

Χωρίς τους τρεις μεγάλους, το κρατικό κανάλι δεν θα διαθέσει τα ίδια χρήματα, και αυτό σημαίνει ότι οι 11 ΚΑΕ απειλούνται με σημαντική μείωση εσόδων που δεν θα μπορούν να διαχειριστούν και δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν. Δεν αποκλείεται μάλιστα να αρνηθούν να αρχίσει το πρωτάθλημα αν δεν εξασφαλίσουν ποσό αντίστοιχο με το περσινό και να μη γίνει το τζάμπολ!