Ξεκίνησα να τραγουδάω γιατί δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς όταν ανακάλυψα ότι αυτός είναι ο δικός μου τρόπος να γιατρεύω τις πληγές μου και να εκφράζω όλα αυτά που νιώθω και πολλές φορές δεν μπορώ να πω με λόγια.

Η πρώτη μου επαφή με τη μουσική έγινε από τα πρώτα χρόνια της ζωής μου, από τότε που άρχισα να αντιλαμβάνομαι τον εαυτό μου. Μεγάλωσα σε μουσική οικογένεια γι’ αυτό αισθάνομαι ότι δεν υπάρχει «πρώτη επαφή» αλλά μια συνεχής επαφή από τη μέρα που γεννήθηκα.

Η πρώτη μου φορά πάνω στη σκηνή ήταν στη Γ’ Λυκείου. Στη μπουάτ «Άγκυρα» της οδού Σόλωνος όπου πήγαινα κάθε Παρασκευή και τραγουδούσα σε μια παράσταση με τον Τάκη Σούκα και τον Φάνη Μεζίνη. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι ξεχνούσα πάντα να πληρωθώ επειδή μου φαινόταν τόσο παράξενο το ότι μπορώ να βγάζω λεφτά τραγουδώντας.

Αν δεν είχα ασχοληθεί με τη μουσική μάλλον θα ήμουν δυστυχισμένη.

Πάνω στη σκηνή νιώθω ελεύθερη και ολοκληρωμένη. Ξεδιπλώνω τον εαυτό μου και κάθε φορά συνειδητοποιώ γιατί δεν μπορώ να ζήσω χωρίς τη μουσική.

Η συναυλία που πάντα θα θυμάμαι είναι η πρώτη μου μεγάλη συναυλία με το Μανώλη Μητσιά που τα είχα εντελώς «χαμένα» από το άγχος αλλά και τη χαρά για κάτι που ζούσα για πρώτη φορά.

Η μουσική και το τραγούδι για μένα είναι αναγκαιότητα, θεραπεία, οξυγόνο.

Ονειρεύομαι εξέλιξη μέσα μου, γύρω μου και έναν κόσμο με περισσότερη αγάπη.

Info

• Η Σαββέρια Μαργιολά γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από μουσική οικογένεια.

• Είναι κόρη του μουσικού Δημήτρη Μαργιολά και εγγονή του μουσικοσυνθέτη και βιολιστή Γιώργου Μαργιολά.

• Σπούδασε πιάνο, κλασικό χορό, είναι πτυχιούχος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει κάνει μεταπτυχιακό στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης έχει κάνει τις σπουδές της στη φωνητική στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών.

• Έχει συνεργαστεί με τον Μανώλη Μητσιά, την Χάρις Αλεξίου, την Μαρινέλλα, τον Αντώνη Ρέμο, τον Κώστα Μακεδόνα, τον Σταμάτη Κραουνάκη, τον Γιώργο Νταλάρα, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τον Γιάννη Κότσιρα, τον Γιάννη Μηλιώκα, τον Γιάννη Κούτρα, τον Δημήτρη Σταρόβα, την Γιώτα Νέγκα, τον Σωκράτη Μάλαμα, τον Δημήτρη Μπάση, τον Δημήτρη Μητροπάνο.

• Έχει στο ενεργητικό της τρεις προσωπικές δισκογραφικές δουλειές: Πράξη πρώτη (2010), Αλισάχνη (2013), Ερωτογραφία (2016) καθώς και πολλές άλλες δισκογραφικές συμμετοχές.

• Φέτος το καλοκαίρι δίνει τις προσωπικές της παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα συνεργάζεται με τον Θοδωρή Κοτονιά σε ένα αφιέρωμα στο Νίκο Παπάζογλου. Στις 7 Αυγούστου ο Θοδωρής και η Σαββέρια θα βρίσκονται υπό το φως της πανσελήνου στο φεστιβάλ «Λιπάσματα 2017 – Φεστιβάλ στη θάλασσα», στον Πολυχώρο Λιπασμάτων Δραπετσώνας – Πάρκο Εργατιάς, στις 21.30. Είσοδος ελεύθερη.

Πλήρες πρόγραμμα συναυλιών:

4/8 Βόλος

5/8 Σουφλί

7/8 Δραπετσώνα (μαζί με Θοδωρή Κοτονιά)

8/8 Κάρυστος (μαζί με Χρήστο Νινιό)

12/8 Μέτσοβο

28/8 Ιτέα

29/8 Κυριάκι Βοιωτίας

1/9 Αργος