Τη βαθιά του θλίψη για τα θύματα του σεισμού που έπληξε το νησί, καθώς και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε επικοινωνία που είχε με τον δήμαρχο της Κω, Γιώργο Κυρίτση.

Ο δήμαρχος της Κω ενημέρωσε εκτενώς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί και ιδίως για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο λιμάνι και στον Μητροπολιτικό Ναό.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε τον κ. Κυρίτση ότι οι υπηρεσίες της Προεδρίας της Δημοκρατίας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, βρίσκονται στην διάθεσή του καθώς και στην διάθεση των αρμόδιων αρχώ

Μητσοτάκης: «Είμαστε δίπλα στους Κώες»

Τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους των δύο νεκρών, από τον μεγάλο σεισμό στην Κω, έστειλε με ανάρτησή του στο twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είμαστε δίπλα στους Κώες» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοινώνοντας πως κλιμάκιο του κόμματος μεταβαίνει στην περιοχή.

Τζανακόπουλος: «Η ζωή επιστρέφει σιγά-σιγά στην κανονικότητα»

«Η ζωή επιστρέφει σιγά-σιγά στην κανονικότητα» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, επισημαίνοντας πως η κατάσταση μετά τον σεισμό στην Κω δεν έχει καμία σχέση με εκείνη της Λέσβου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε την άμεση κινητοποίηση της κυβέρνησης, υπενθυμίζοντας ότι από τις 4.00 π.μ., τρεις υπουργοί βρίσκονται στο νησί της Κω.

Όπως είπε, το θέμα στο οποίο εστιάζονται οι προσπάθειες αυτή τη στιγμή, είναι η αποκατάσταση της πρόσβασης από θαλάσσης, αφού το λιμάνι έχει υποστεί ζημιές.

Τέσσερις ειδικοί μεταβαίνουν για το σκοπό αυτό στο νησί και αν κρίνουν ότι οι ζημιές δεν είναι άμεσα επιδιορθώσιμες, τότε υπάρχει ήδη εναλλακτικό σχέδιο, πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος, σημειώνοντας πάντως ότι γενικά οι λιμενικές υποδομές άντεξαν.

Ερωτηθείς για την έξοδο στις αγορές, μετά την απόφαση του ΔΝΤ, ο εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Η απόφαση για έξοδο στις αγορές υπακούει στο στρατηγικό σχεδιασμό για την οριστική πρόσβαση στις αγορές τον Αύγουστο του 2018, είπε, προσθέτοντας πως σε κάθε περίπτωση, οι κινήσεις των αγορών είναι θετικές.

Σταύρος Θεοδωράκης: Η σκέψη μας είναι στην Κω

«Η σκέψη μας είναι στους νησιώτες μας στην Κω και τα άλλα νησιά» έγραψε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε ανάρτησή του στο twitter για τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που έπληξε το νησί.

«Με το φως της ημέρας φάνηκε ότι οι ζημιές στο λιμάνι της Κω δεν είναι μεγάλες. Μην αναβάλλετε τις διακοπές σας στην υπέροχη γη του Ιπποκράτη» πρόσθεσε ο κ. Θεροδωράκης, εκφράζοντας την ελπίδα «το κράτος να ανταποκριθεί και να βοηθήσει άμεσα και αποτελεσματικά».

Συλλυπητήρια Νίκου Βούτση

Τα συλλυπητήριά του στους οικείους των δύο νεκρών από τον σεισμό στην Κω εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης,

«Είμαστε όλοι στον πλευρό των κατοίκων της Κω, που δοκιμάζονται από τον σεισμό» δήλωσε, ευχόμενος παράλληλα ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Ενωση Κεντρώων: Θλίψη για τους νεκρούς από τον σεισμό στην Κω

Τη βαθύτατη θλίψη της για τους δύο νεκρούς από τον ισχυρό σεισμό στην Κω εκφράζει η Ένωση Κεντρώων ευχόμενη παράλληλα γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες.

Η Ένωση Κεντρώων καλεί επίσης την κυβέρνηση «να συνδράμει με όλα τα μέσα που διαθέτει, ώστε να επανέλθει, η καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού σε κανονικά επίπεδα».

Επικοινωνία Κουντουρά με τουριστικούς φορείς της Κω

Σε επαφή με φορείς της Κω βρίσκεται η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, προκειμένου να εκτιμηθεί ο αντίκτυπος του σεισμού στην τουριστική βιομηχανία του νησιού.

Τουριστικοί πράκτορες και ξενοδόχοι είναι οι πρώτοι με τους οποίους ήλθε σε επικοινωνία η κ. Κουντουρά και στο επόμενο διάστημα αναμένεται να αποκρυσταλλωθεί η εικόνα για τις συνέπειες του σεισμού.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το λιμάνι του νησιού έχει υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα από τον σεισμό. Σημειώνεται ότι η τουριστική κίνηση στο νησί γίνεται μέσω των αεροπορικών συνδέσεων σε ποσοστό 90%.