Εντεκα άνθρωποι δολοφονήθηκαν από ενόπλους σε σπίτι στο κεντρικό Μεξικό την ώρα που γινόταν παιδικό πάρτι, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε συνοικία της Τισαγιούκα, στην Πολιτεία Ιδάλγο, στο βόρειο Μεξικό.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τέσσερις οπλισμένοι άνδρες εισέβαλαν στο σπίτι, μπροστά από το οποίο είχε τοποθετηθεί λευκή τέντα με καλωσόρισμα στους καλεσμένους.

Επτά άνδρες και τέσσερις γυναίκες έπεσαν νεκροί. Τρία παιδιά βρέθηκαν ζωντανά.

Το ένα από αυτά αφηγήθηκε ότι οι άνδρες, που φορούσαν μάσκες και στολές της αστυνομίας, εισέβαλαν στο σπίτι και σκότωσαν όλους τους ενήλικους, σύμφωνα με την εφημερίδα Excélsior.

Πάνω από 200.000 νεκροί και αγνοούμενοι

Αλλα μεξικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται δύο ανήλικοι.

Το Μεξικό έχει βρεθεί αντιμέτωπο τους τελευταίους μήνες με νέα κλιμάκωση της βίας που αποδίδεται κυρίως σε συγκρούσεις μεταξύ συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά.

Τον Μάιο, στη χώρα καταγράφηκαν 2.186 ανθρωποκτονίες, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Ο απολογισμός αυτός είναι ο πιο βαρύς αφότου καθιερώθηκε το σύστημα καταγραφής των ανθρωποκτονιών στη χώρα, πριν από είκοσι χρόνια.

Από το 2006 που κηρύχθηκε από τη μεξικανική κυβέρνηση ο λεγόμενος πόλεμος εναντίον των καρτέλ των ναρκωτικών, ο αριθμός των νεκρών και των αγνοούμενων στη χώρα έχει ξεπεράσει τους 200.000.