«Dragon spirit» αποκτά ο Αρης, οποίος αναζητά ένα καλύτερο μέλλον δίνοντας το τιμόνι της ομάδας σε έναν άνθρωπο που έρχεται από ένδοξο παρελθόν. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, εμβληματική μορφή του πάλαι ποτέ κραταιού Αρη Θεσσαλονίκης, επιστρέφει στο ελληνικό μπάσκετ ύστερα από επτά χρόνια και έπειτα από 24 χρόνια θα βρεθεί ξανά στον «Αυτοκράτορα» και το Αλεξάνδρειο.

Ο 58χρονος προπονητής, που έχει κατακτήσει το Ευρωμπάσκετ ως παίκτης (1987) και ως προπονητής (2005) οδηγώντας την εθνική ομάδα στην πιο εκκωφαντική νίκη της ιστορίας της στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τις ΗΠΑ στη Σαϊτάμα (2006), πραγματοποίησε χθες το τελικό ραντεβού με τους διοικούντες την ΚΑΕ Αρης και όπως ανακοίνωσε η ομάδα της Θεσσαλονίκης, επήλθε οριστική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, που απομένει να αποτυπωθεί στο χαρτί (συμβόλαιο) και να συμπληρωθούν οι υπογραφές!

ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, που αγωνίστηκε για 9 χρόνια στον Αρη Θεσσαλονίκης (1984-1993) πρωταγωνιστώντας μαζί με τον Νίκο Γκάλη σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες της ομάδας, ήταν στους πάγκους ελληνικών ομάδων (Πανιώνιος, Μαρούσι, Ολυμπιακός) μέχρι το 2010, την 4ετία που ακολούθησε εργάστηκε στη Λιμόζ και την Εθνική Κίνας, ενώ τα τελευταία 3 χρόνια μεταδίδει τις γνώσεις του και την αγάπη για το άθλημα με την Giannakis Academy, στην οποία διδάσκει τα μυστικά του αθλήματος σε παιδιά 7-17 ετών, στη Χαλκιδική και στις εγκαταστάσεις του Κολεγίου Αθηνών στο Ψυχικό. Στις δύο περιόδους στη Χαλκιδική και τις αντίστοιχες –που παρεμπιπτόντως η πρώτη αρχίζει σήμερα στο Ψυχικό -, ο Γιαννάκης προσπαθεί να εμφυσήσει στα παιδιά το «Dragon spirit» όπως αναφέρει και χαρακτήριζε τον ίδιο ως παίκτη και τώρα επιθυμεί ο Αρης να του προσφέρει ως προπονητή.

Η εποχή όμως στον Αρη δεν είναι η καλύτερη καθώς η ΚΑΕ εμφανίζει οικονομικά ζητήματα, με παίκτες να είναι έτοιμοι για προσφυγές απαιτώντας δεδουλευμένα και την ομάδα να σχεδιάζει μείωση του μπάτζετ. Ο Γιαννάκης καλείται να διαχειριστεί τη δύσκολη κατάσταση και να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο, αντάξιο του ονόματος που κουβαλούν η ομάδα της Θεσσαλονίκης και ο ίδιος.

n Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε χθες την ανανέωση του συμβολαίου με τον Τζέιμς Γκιστ και δέχεται πιέσεις από ευρωπαϊκές ομάδες για την πώληση του Κρις Σίγκλετον. Μιλάνο και ΤΣΣΚΑ έχουν καταθέσει προτάσεις εξαγοράς του Αμερικανού, με τους Πράσινους να αρνούνται ακόμη και στις 600-700 χιλιάδες ευρώ. Ωστόσο ο Σίγκλετον μπορεί έως τις 20/7 να κάνει χρήση της οψιόν που έχει για το ΝΒΑ με buy-out μόλις 100.000.