Είναι ίσως η μεγάλη κινηματογραφική είδηση του καλοκαιριού για το ελληνικό σινεμά (ή, σε κάθε περίπτωση, μία από τις σημαντικότερες): ο Γιάννης Οικονομίδης αρχίζει γυρίσματα για τη νέα ταινία του «Η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς», όπου το σενάριο υπογράφουν ο συγγραφέας Δημοσθένης Παπαμάρκος και ο Χάρης Λαγκούσης, με τον οποίο ο Οικονομίδης έχει συνεργαστεί ήδη στο «Μικρό ψάρι». Μιλώντας πρόσφατα στην εφημερίδα «Κεφαλλονίτικα Νέα», ο σκηνοθέτης δήλωσε ότι το φιλμ θα είναι «μια μαύρη κωμωδία με πολύ αίμα, πάρα πολύ αίμα… και love story και γκάνγκστερ… όλα τα ελληνικά πάθη είναι μέσα…».

Τα γυρίσματα –και εδώ είναι το κλου –θα πραγματοποιηθούν εξ ολοκλήρου στη Στερεά Ελλάδα. Η ανακοίνωση αυτή «εγκαινιάζει» έτσι την υλοποίηση των συμφωνιών του Film Office που δημιουργήθηκε πριν από έναν χρόνο από την Περιφέρεια, σε συνεργασία με το Hellenic Film Office. Πρόκειται για την πρώτη κινηματογραφική παραγωγή που θα γυριστεί στη Λαμία και την ευρύτερη περιοχή. «Η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς» είναι η πέμπτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Οικονομίδη, ενώ πρόκειται για μια διεθνή συμπαραγωγή μεταξύ Ελλάδας (Faliro House, Αργοναύτες ΑΕ), Γαλλίας (EZ Films), Γερμανίας (Sutor Kolonko) και Κύπρου (YEFilms Ltd). Μεταξύ άλλων πρωταγωνιστούν οι Γιάννης Τσορτέκης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Βασίλης Μπισμπίκης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Στάθης Σταμουλακάτος και Βαγγέλης Μουρίκης.

FILM OFFICE. Ο σκηνοθέτης με τους συνεργάτες τουθα βρεθούνστη Λαμία και στην ευρύτερη περιοχή της Στερεάς Ελλάδαςγια την προετοιμασία της παραγωγής, από τον Οκτώβριο του 2017 μέχρι και το τέλος του χειμώνα. Η έναρξη των γυρισμάτων της ταινίας είναι προγραμματισμένη για τηνάνοιξη του 2018. «Οι συνεργάτες μου καιεγώ καταλήξαμε στην απόφαση ότι “Η μπαλάντα” θα γυριστεί εξ ολοκλήρου στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας με επίκεντρο τη Λαμία και τις γύρω περιοχές. Ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση της Περιφέρειας μέσω του τοπικού Film Office που άρχισε να λειτουργεί από πέρυσι, καθώς τυγχάνει, με καλλιτεχνικά κριτήρια, η Λαμία να είναι ο ιδανικός τόπος για την ατμόσφαιρα της ταινίας, σύμφωνα με το σενάριο» αναφέρει σε δήλωσή του ο σκηνοθέτης Γιάννης Οικονομίδης, για να καταλήξει: «Στα μέσα του φθινοπώρου θα επισκεφθούμε τη Λαμία ώστε να ξεκινήσουν η εύρεση των χώρων και η προετοιμασία της παραγωγής. Τα γυρίσματα είναι προγραμματισμένα για την άνοιξη του 2018. “Η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς” είναι η πρώτη μου ταινία που θα γυριστεί εξ ολοκλήρου εκτός Αττικής, σε μια προσπάθεια να αποκεντρωθούν η κινηματογραφική παραγωγή και η μυθολογία του ελληνικού σινεμά».

Από την πλευρά του, με αφορμή τη συμφωνία για τα γυρίσματα της ταινίας, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Δημιουργήσαμε το Film Office πριν από έναν χρόνο, με σκοπό να προσελκύσουμε κινηματογραφικές παραγωγές που μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να έχουν για τη Στερεά Ελλάδα. Η πρώτη διεθνής συμπαραγωγή είναι γεγονός και οι προσπάθειές μας να προβάλουμε τουριστικά τη Στερεά Ελλάδα, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να ενισχύσουμε την οικονομία μας αποδίδουν. Αυτό θέλαμε και, όπως δείχνει αυτή η συμφωνία, είμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Χαίρομαι γιατί πέρα από τους στόχους μας έχουμε και μια ποιοτική παραγωγή με έναν βραβευμένο έλληνα σκηνοθέτη, τον Γιάννη Οικονομίδη, που τον ευχαριστώ γιατί εκτίμησε τις συνθήκες και το περιβάλλον της Στερεάς Ελλάδας. Συνεχίζουμε τη δουλειά με μεγαλύτερη ένταση και ζήλο».