Η ζωή κάνει κύκλους και στο μπάσκετ που δεν είναι μεγάλη κοινωνία κάνει κύκλους ξανά και ξανά! Ο Ιαν Βουγιούκας ύστερα από 5 σεζόν μακριά από την Ελλάδα και από δύο προσπάθειες που δεν είχαν αίσιο τέλος, επιστρέφει στον Παναθηναϊκό για να αντικαταστήσει τον Γιάννη Μπουρούση, με τον οποίο ήταν συμπαίκτες στον Ολυμπιακό (σεζόν 2008-09) και αντίπαλοι τη σεζόν 2010-11, όταν ο 32χρονος πλέον σέντερ έκανε την πρώτη (από τις δύο) σεζόν του στον ΠΑΟ.

Η μεταγραφή του Ιαν Βουγιούκα, για την οποία απομένει μόνο η επίσημη ανακοίνωση, είναι η τρίτη που ολοκληρώνουν οι νταμπλούχοι Ελλάδας μετά την απόκτηση του Λούκας Λεκαβίτσιους και του Ζακ Ογκαστ. Εξίσου όμως σημαντική με τη μεταγραφή του Βουγιούκα είναι η εξέλιξη που οδηγεί τον Γιάννη Μπουρούση εκτός Παναθηναϊκού.

Ακόμη τίποτα δεν έχει επισημοποιηθεί, όμως σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αλλά και τις πληροφορίες που βγαίνουν με το σταγονόμετρο από τον Παναθηναϊκό, οι Πράσινοι έκαναν τον σχεδιασμό του ρόστερ της ομάδας για τη νέα σεζόν χωρίς τον Γιάννη Μπουρούση. Σεβόμενοι την προσφορά αλλά και τη καλή συνεργασία με τον έλληνα διεθνή, οι Πράσινοι αποφάσισαν να μη δημοσιοποιήσουν τις σκέψεις τους και να κάνουν τον προγραμματισμό τους αφού ενημερωθεί ο Μπουρούσης και αφότου ο εκπρόσωπός του ανιχνεύσει την αγορά.

Σε μια αγορά που οι ψηλοί δεν βρίσκονται σε αφθονία ο Μπουρούσης είναι βέβαιο ότι θα βρει προτάσεις και όχι μόνο από την Κίνα όπου λέγεται πως έχει την καλύτερη προσφορά. Αλλωστε ομάδες του κινεζικού πρωταθλήματος ήθελαν από πέρυσι τον 34χρονο σέντερ αλλά εκείνος προτίμησε τον Παναθηναϊκό.

Πέραν του Βουγιούκα και του Ογκαστ, οι Πράσινοι θέλουν να συμπληρώσουν το παζλ της φροντ-λάιν με τον Γκέμπριελ που ανανέωσε και με τους Σίγκλετον, Γκιστ τους οποίους ο Τσάβι Πασκουάλ επιθυμεί να παραμείνουν στην ομάδα. Ετσι, είναι σε εκκρεμότητα ο Αντώνης Φώτσης με τον οποίο αναμένεται με αγωνία συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για αύριο. Εφόσον οι ανανεώσεις πραγματοποιηθούν, το επόμενο μέλημα της διοίκησης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα είναι η απόκτηση του αντι-Τζέιμς, ο οποίος επιμένει να αναζητά ομάδα στο ΝΒΑ και δεν επιθυμεί να υπογράψει καμία από τις προτάσεις που δέχθηκε από ευρωπαϊκές ομάδες.