Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης, είναι και επίσημα παίκτης του Ολυμπιακού. Ο διεθνής μέσος πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια υπέγραψε συμβόλαιο με τους Ερυθρόλευκους. .

Ο διεθνής μέσος έπειτα από πέντε σεζόν στην Ιταλία, επιστρέφει στην Ελλάδα για να φορέσει τα Ερυθρόλευκα. Ο Ταχτσίδης ανήκε στην Τορίνο αλλά πέρσι αγωνίστηκε στην Κάλιαρι ως δανεικός, έχοντας 26 συμμετοχές και 6 ασίστ.

Νωρίτερα, ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς είχε επιβεβαιώσει την παρουσία του Ταχτσίδη στο Ρέντη, μέσω του λογαριασμού του στο facebook γράφοντας μεταξύ άλλων:

«1) Ναι περνάει ιατρικά και θα υπογράψει ο 26χρονος ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΙΕΘΝΗΣ Παναγιώτης Ταχτσίδης με 5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΚΑΜΠΙΟΝΑΤΟ ΜΕ ΓΕΜΑΤΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ!

2) ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΗ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΖΙΤΖΑ ΟΦΟΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ όπως και αυτή του Ζιλέ.

3) Επίσης πράγματι διαπραγματευόμαστε με Καρσελά και Εμενίκε».

Στις πρώτες του δηλώσεις, ως ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, ο Παναγιώτης Ταχτσίδης τόνισε πως «είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην οικογένεια του Ολυμπιακού. Είδα ένα project που με ενδιέφερε πάρα πολύ. Απάντησα αμέσως ναι! Είμαι ανυπόμονος να αισθανθώ όλη αυτή την ατμόσφαιρα και τη δημιουργικότητα που φτιάχνει το Καραϊσκάκη. Το μήνυμα που θέλω να στείλω στον κόσμο είναι ότι δεν έρχομαι στην Ελλάδα για τουρισμό. Έρχομαι για τίτλους, τους οποίους θέλω να συνεχίσει να κατακτά ο Ολυμπιακός. Στόχος είναι το UEFA Champions League και να προχωρήσουμε όσο πιο πολύ μπορούμε. Θα δώσω το 100% για τους στόχους μας».