Ο προγραμματισμός των ελληνικών ομάδων, μηδεμιάς εξαιρουμένης, είναι σαν ανέκδοτο. Από όποια πλευρά κι αν το πιάσεις. Για να πω την αλήθεια μου, δεν πρέπει να υπάρχει καν στο λεξιλόγιό τους η λέξη. Αγνωστη παντελώς.

Κοιτάξτε τι γίνεται στο «Big4» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σε όλα τα επίπεδα. Στον Παναθηναϊκό δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. Αρχισε την προετοιμασία και χάνει τον έναν παίκτη μετά τον άλλον, αποχώρησε ο τεχνικός διευθυντής (Νίκος Λυμπερόπουλος) και ο Μαρίνος Ουζουνίδης τρέχει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Με άλλο μπάτζετ, άλλο κορμό, με συγκεκριμένο ηγέτη (Μπεργκ) και άλλο τεχνικό διευθυντή σχεδιάστηκε το πλάνο για τις μεταγραφές και το νέο ρόστερ, με άλλο μπάτζετ, αναζητώντας ηγέτη, με σακατεμέν» κορμό και χωρίς τεχνικό διευθυντή, προς το παρόν, προσπαθεί να φτιάξει ρόστερ για την επόμενη σεζόν.

Σκεφτείτε πονηρά

Για τον Παναθηναϊκό έχω να σας πω κάτι ακόμη, σχετικά με μια προσφυγή, αλλά πάμε στον ΠΑΟΚ που έχει μεγάλο ενδιαφέρον όσον αφορά τον προγραμματισμό. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης που προσπαθεί και έχει πολλά από τα εχέγγυα να ανατρέψει την κυριαρχία του Ολυμπιακού και να γίνει ο επόμενος ισχυρότερος παίκτης του ελληνικού ποδοσφαίρου, είχε κάνει μεγάλο αγώνα για να μαζέψει ελληνόπουλα. Είχε εκπονήσει ένα πλάνο με στόχο να δημιουργήσει έναν πυρήνα ελλήνων ποδοσφαιριστών και γύρω από αυτούς να προσθέτει ποιοτικούς ξένους που έκαναν τη διαφορά. Ξόδεψε ένα κάρο λεφτά για το «παιδομάζωμα» ή για να φέρει στην Τούμπα έτοιμους Ελληνες. Και τώρα τους σκορπά στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Ο Χατζηισαΐας βρίσκεται ήδη στον Ατρόμητο, ο Στέλιος Κίτσιου και ο Χρήστος Χαρίσης θα συνεχίσουν στη Σεντ Τρούιντεν, ακόμη και ο Μαλεζάς οδεύει προς την έξοδο. Λέω ακόμη και ο Μαλεζάς, διότι πριν από τρεισήμισι μήνες ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε ότι «ο έμπειρος αμυντικός υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την ομάδα που τον ανέδειξε, διάρκειας 1+1 έτους». Για τον ξαφνικό και βίαιο αφελληνισμό του ΠΑΟΚ υπάρχει γκρίνια στη Θεσσαλονίκη, αλλά με όσα λέει η πιάτσα δεν θα έβαζα το χέρι μου στη φωτιά ότι η «σκούπα» για τους Ελληνες θα σταματήσει εδώ. Είναι πιθανό να συνεχιστεί μέχρις ότου ένα ρολόι που βρίσκεται στην ομάδα χτυπήσει και βγει ο κούκος να σημάνει λήξη. Για σκεφτείτε πονηρά!

Η ΤΣΣΚΑ για Σίνγκλετον

Εχει ζουμί, από όσα μαθαίνω από το παρασκήνιο, η υπόθεση του Κρις Σίγκλετον. Ο Παναθηναϊκός, όπως έγινε γνωστό, απέρριψε προσφορά της ΤΣΣΚΑ Μόσχας για 500.000 ευρώ και επιθυμεί να κάνει οποιαδήποτε θυσία χρειάζεται για να κρατήσει τον αμερικανό άσο. Ωστόσο η υπόθεση δεν έχει κλείσει. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ο Αντρέι Βατούνιν, με τον οποίο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έβγαλε φωτογραφία αγκαλιά και την ανήρτησε στο instagram την ημέρα της είδησης για την πρόταση των Ρώσων κάνοντας το σχόλιο «Μαζί με τον αγαπημένο μου πρόεδρο», θα επανέλθουν θεωρώντας πως θα δελεάσουν τον Παναθηναϊκό.

Οι ιδέες του Βατούτιν, μαθαίνω πως δεν του μπήκαν χωρίς λόγο και έχουν μοχλό πίεσης! Ο λόγος είναι ότι η πλευρά του Σίνγκλετον πλησίασε την ΤΣΣΚΑ –έτσι εξάλλου συμβαίνει πάντα σε περιπτώσεις παικτών που δεσμεύονται με συμβόλαιο –και ο μοχλός πίεσης είναι το μικρό ποσό του opt-out για το ΝΒΑ. Μόλις 100.000 δολάρια.

Εκτακτη εισφορά και κέρδος

Ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με το συμβόλαιο, κινδυνεύει να χάσει τον Σίνγκλετον (φωτογραφία) μόνο από ομάδα του ΝΒΑ. Ο Αμερικανός διαδίδει πως έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον δύο ομάδων και είναι αποφασισμένος να δοκιμάσει ξανά την τύχη του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη. Από την άλλη, όπως έχει αποκαλύψει το «The Shot», ο Σίγκλετον εξαιτίας των capital controls που ισχύουν στις ελληνικές τράπεζες γκρίνιαζε τους τελευταίους μήνες γιατί δεν μπορούσε να μεταφέρει χρήματα ή να κάνει μεγάλες αναλήψεις. Η συγκεκριμένη κατάσταση σε συνδυασμό με φορολογικά θέματα σχετικά με την καταβολή της έκτακτης εισφοράς και άλλων παρόμοιων προβλημάτων έκαναν τον Σίνγκλετον να εξομολογείται πως θα επιθυμούσε να φύγει από την Ελλάδα. Εφόσον αυτά δεν έχουν αλλάξει και η ευφορία από την κατάκτηση του πρωταθλήματος δεν έχει επουλώσει κάθε πληγή, τότε ο Αμερικανός δεν θα έχει αλλάξει άποψη και θα επιθυμεί να αγωνιστεί αλλού. Στο ΝΒΑ ή σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Αυτό σημαίνει πως αν ισχύσει το πρώτο, ο ΠΑΟ θα χάσει τον παίκτη με 100.000 δολάρια, ενώ αν συμβεί πριν από τις 20/7 το δεύτερο (και εφόσον η ενδιαφερόμενη ομάδα συμφωνήσει με τον παίκτη) θα εξασφαλίσει ένα σημαντικό ποσό. Οι επόμενες ημέρες θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Και πάλι στο Instagram

Μένω στον μπασκετικό Παναθηναϊκό ή, για την ακρίβεια, μέσω θέματος που αφορά τους Πράσινους θα μεταφερθώ στον Ολυμπιακό. Οι αναρτήσεις που έκανε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στο instagram με τους διαλόγους που είχε κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με την πλευρά Μάντζαρη έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Πηγή από τους κόλπους των φιναλίστ της Ευρωλίγκας μού αποκάλυψε ότι εξετάζεται από τη νομική υπηρεσία των Ερυθρολεύκων η πιθανότητα να προσφύγουν στα δικαστήρια για παράβαση της νομοθεσίας. Βέβαια το άρθρο 91 του 2725/99 που σημειώθηκε σε θέμα που είχε δημοσιεύσει η «Live Sport» αναφέρεται σε «στέρηση του δικαιώματος να αποκτήσουν τον κατά την προηγούμενη παράγραφο αθλητή για χρονικό διάστημα πέντε (5) ετών». Δηλαδή, να μπορεί ο ΠΑΟ να αποκτήσει τον Μάντζαρη μόνο μετά το 2023!

Μείωση ομάδων

Τρέχουν στον ΕΣΑΚΕ για τα ανοικτά ζητήματα ενόψει της νέας σεζόν. Το τηλεοπτικό είναι θέμα που καίει, καθώς η βιωσιμότητα της λίγκας εξαρτάται από τον συγκεκριμένο πόρο. Ωστόσο ζήτημα προκύπτει ξανά με τις ομάδες που θα προβιβαστούν.

Ο Πανιώνιος δεν μπορεί να αντεπεξέλθει, ενώ και το σχέδιο με τον Φάρο Λάρισας βρίσκει σε ύφαλο!

Ετσι στον ΕΣΑΚΕ σκέφτονται ότι είναι ευκαιρία να περάσει η μείωση των ομάδων, που καιρό συζητούν και επιθυμούν.

Κουίζ

Νο1

Ο επόμενος που θα κινηθεί δικαστικά κατά της ομάδας του είναι ο πρώτος αρχηγός της. Οχι ο ίδιος. Αυτός θα ήταν ο τελευταίος που θα έκανε κάτι τέτοιο. Θα το κάνει όμως ο μάνατζέρ του, στον οποίο υπάρχουν οφειλές που αφορούν τη (νόμιμη) προμήθειά του. Ποιος είναι;

Νο2

Παίκτης που αποχαιρέτησε την ομάδα του με λόγια αγάπης, έχει λέει μια εκκρεμότητα. Οικονομικής φύσεως. Αφορά την Εφορία. Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών, που ζητά ο παίκτης να τακτοποιηθεί. Ποιος είναι;