Μετά από ολιγόλεπτη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η διαδήλωση των συμβασιούχων των δήμων, που άρχισε στις 10 το πρωί.

Προηγήθηκε συγκέντρωση έξω από τη Βουλή όπου αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ συναντήθηκε με την αντιπρόεδρο του κοινοβουλίου Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Εντός της μέρας αναμένεται να συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ για το μέλλον των κινητοποιήσεων, προσανατολιζόμενη στη συνέχιση των καταλήψεων των δημοτικών αμαξοστασίων αλλά και των ΧΥΤΑ όλης της χώρας.

Νωρίτερα επικράτησε ένταση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς συμβασιούχοι των δήμων επιτέθηκαν φραστικά αλλά και με ρίψη αντικειμένων στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει εσπευσμένα από το χώρο μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ΚΕΔΕ και να αναβληθεί η προγραμματισμένη συνάντηση που είχε με τον Π. Σκουρλέτη.

Ομάδα διαδηλωτών άδειασε σακούλες με σκουπίδια μπροστά από την είσοδο του υπουργείου και άναψε φωτιά ενώ πετάχτηκαν και μπογιές στο κτίριο.