Τα δάκρυα της… αισιοδοξίας μας

Η υπογραφή του Γιώργου Πρίντεζη στο (νέο) συμβόλαιο που του πρόσφερε ο Ολυμπιακός είναι μια ιστορία που θα μνημονεύεται για χρόνια. Δεν έχει συμβεί ξανά παίκτης που μόλις έχει υπογράψει και –λογικά –είναι μες στην καλή χαρά, να αποτραβιέται γιατί η συγκινησιακή φόρτισή του είναι τέτοια που δεν μπορεί να κάνει δηλώσεις.

Τα δάκρυα του Γιώργου Πρίντεζη δείχνουν ότι οι «μηχανές πολέμου» που βλέπουμε στα γήπεδα και μάχονται για τις νίκες και τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους είναι άνθρωποι με ευαισθησίες, αδυναμίες, προσωπικές στιγμές. Δεν γνωρίζω αν ο διεθνής άσος λύγισε από τη συγκίνηση που ανανέωσε το συμβόλαιό του, κάνοντας το όνειρό του να κλείσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό πραγματικότητα ή διότι πέρυσι, τέτοιες ημέρες, είχε αποχαιρετήσει τον πατέρα του, τον οποίο… αναζητούσε με το βλέμμα του κοιτώντας στον ουρανό την ώρα της απονομής του πρωταθλήματος Ελλάδας στους Ερυθρόλευκους.

Ο,τι από τα δύο κι αν είναι, ή και τα δύο μαζί, πραγματικά είναι αδιάφορο. Σημασία έχει ότι ο Πρίντεζης, ένας αληθινός και χωρίς αμφιβολία ωραίος τύπος, έδειξε στον κόσμο που αλαλάζει στις κερκίδες, μετατρέποντας τους αγωνιστικούς χώρους σε ρωμαϊκές αρένες, ότι όλοι όσοι μάχονται σαν τα λιοντάρια είναι άνθρωποι.

«Διαμαντίδεια» στάση

Ο Πρίντεζης και οι εκπρόσωποί του έμαθα πριν από κάνα μήνα ότι διαχειρίστηκαν την υπόθεση ανανέωσής του με ευθύ και ξεκάθαρο τρόπο. Δεν βγήκαν στην αγορά για να ανεβάσουν το κασέ και να προκαλούν προσφορές, γιατί πολύ απλά ο «Πρι» ήθελε να παραμείνει στον Ολυμπιακό. Πριν από μερικούς μήνες, σε κάποιες από τις πολλές συζητήσεις ενημερωτικού χαρακτήρα και διαδικασίας, οι εκπρόσωποι του Πρίντεζη μίλησαν με ομάδες που ήθελαν και μπορούσαν να δελεάσουν τον άσο του Ολυμπιακού. «Ο Γιώργος είναι ελεύθερος. Θα σας ενδιέφερε να τον αποκτήσετε; Ομως να ξέρετε ότι προτεραιότητά του και βασική επιθυμία του είναι να παραμείνει στον Ολυμπιακό» ήταν, λίγο-πολύ, η εξήγηση που έδιναν.

Ετσι, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας αποφάσισε να προχωρήσει στην απόκτηση του Κλάιμπερν που εντυπωσίασε με την Νταρουσάφακα και η Φενέρμπαχτσε να αναζητήσει αλλού τον παίκτη που θέλει να προσθέσει για τη θέση του πάουερ-φόργουορντ. «Δεν θα σας κάνουμε πρόταση. Δεν υπάρχει λόγος να μπούμε σε μια τέτοια διαδικασία. Αν τυχόν δεν τα βρει ο Γιώργος με τον Ολυμπιακό, εδώ είμαστε. Μέσα σε μία ημέρα θα τα βρούμε και θα πρέπει να έρθετε αμέσως να υπογράψετε» ήταν στο περίπου η απάντηση των όποιων ενδιαφερομένων, που τελικά δεν μπήκαν ποτέ στη διαδικασία συζητήσεων. Ο Πρίντεζης ακολούθησε… διαμαντίδεια στάση και χωρίς πολλά πολλά, υπέγραψε μέσα σε λίγα λεπτά το συμβόλαιο που του έδωσε ο Ολυμπιακός!

Το ποδηλατοδρόμιο το… έφαγε η κουρτίνα!

Εξελίξεις μαθαίνω έχουν σημειωθεί στο θέμα που αποκάλυψε η στήλη για το γήπεδο της ΑΕΚ στο μπάσκετ. Το «The Shot» είχε γράψει πρώτο για τις συζητήσεις που είχε ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ΑΕΚ Μάκης Αγγελόπουλος με τον Γιώργο Βασιλειάδη, αποκαλύπτοντας ότι οι Κιτρινόμαυροι επιθυμούν να πάρουν το ποδηλατοδρόμιο στο ΟΑΚΑ. Το ίδιο επιθυμούσε και η Πολιτεία, καθώς το κόστος συντήρησης του γηπέδου είναι μεγάλο και το χρέος της ομοσπονδίας ποδηλασίας ακόμη μεγαλύτερο.

Στην πορεία και λόγω των αντιδράσεων που σημειώθηκαν από την ποδηλασία, υφυπουργείο και ΑΕΚ εξέτασαν τη λύση να αποκτήσει η ΚΑΕ ΑΕΚ τη χρήση των γηπέδων τένις στο συγκρότημα των ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Το δεύτερο σχέδιο εγκαταλείφθηκε πρώτο, καθώς υπάρχουν δεσμεύσεις της ομοσπονδίας για διεξαγωγή διεθνών τουρνουά, με υψηλά χρηματικά έπαθλα που θα προσελκύσουν ποιοτικούς τενίστες, αλλά κυρίως διότι η οικονομοτεχνική μελέτη που ζήτησε η ΑΕΚ έδειξε ότι το κόστος για τη μετατροπή σε κλειστό γήπεδο μπάσκετ κάνει το πρότζεκτ ασύμφορο.

Το θέμα είναι ότι η ΑΕΚ δεν μπορεί να ελπίζει ούτε για μετεγκατάσταση στο ποδηλατοδρόμιο, με τη μετατροπή του γηπέδου σε κλειστό γήπεδο μπάσκετ. Από το υφυπουργείο και την ΑΕΚ έκαναν «αυτοψία» του γηπέδου και κατέληξαν ότι για να συμφέρει οικονομικά το πρότζεκτ πρέπει να γίνουν δύο γήπεδα μπάσκετ, που κατά τη διάρκεια των αγώνων θα χωρίζουν με κουρτίνα, δημιουργώντας ένα γήπεδο με κερκίδες στα 3/4 του. Η ιδέα απογοήτευσε την ΑΕΚ, απορρίφθηκε και πλέον αναζητείται εναλλακτικό σενάριο που όπως αντιλαμβάνεστε δεν είναι εύκολο να βρεθεί.

Γιορτή στο ΣΕΦ τον Σεπτέμβριο

Μιας και ο λόγος για γήπεδα, αναζήτησα να μάθω για ποιον λόγο η χθεσινή επετειακή γιορτή της ΕΟΚ για το έπος του 1987 δεν έγινε στο ΣΕΦ, όπου κατακτήθηκε το Ευρωμπάσκετ από τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, τον Φάνη, τον Φασούλα και τα άλλα παιδιά του Κώστα Πολίτη και πραγματοποιήθηκε στο Δαΐς των Εκπαιδευτηρίων Δούκα. Ουδείς αιτήθηκε στο ΣΕΦ την παραχώρηση κάποιου χώρου και ο χώρος της γιορτής επιλέχθηκε από την ομοσπονδία. Από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έμαθα πάντως ότι έχουν μιλήσει με τον Αργύρη Καμπούρη και τον Παναγιώτη Γιαννάκη (φωτογραφία) προκειμένου να γίνει κατά τα μέσα Σεπτεμβρίου μια γιορτή με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ. Στο τραπέζι έχει πέσει η ιδέα να διεξαχθεί ένα ματς με την Εθνική του 1987 και ομάδα επιλέκτων που αγωνίζονταν στο ελληνικό πρωτάθλημα εκείνη τη χρονιά. Και εκεί υπάρχει η αισιοδοξία, μην πω και η βεβαιότητα, ότι θα είναι παρόντες και όσοι έλαμψαν διά της απουσίας τους χθες. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, πάντως, αν τον έψαχνε κανείς, λίγη ώρα πριν από τη γιορτή βρέθηκε στα γραφεία των «ΝΕΩΝ» και μοιράστηκε μαζί με όλους τους συντάκτες τις αναμνήσεις από τον τελικό της ζωής μας!

Μηνύσεις και αγωγές!

Η υπόθεση του άθλιου διαφημιστικού σποτ που προβλήθηκε στον Σκάι TV με τις φάσεις από τον 3ο τελικό της Α1, μου είπαν πως δεν θα περάσει στο ντούκου. Δεν αναφέρομαι μόνο στην παρέμβαση του αθλητικού εισαγγελέα. Οι ενδιαφερόμενοι, όσοι έχουν έννομο συμφέρον, έχουν βρει τα στοιχεία της εταιρείας που έκανε την παραγωγή και αγόρασε τον διαφημιστικό χρόνο, αλλά και την αρχική εταιρεία από την οποία προέκυψε με μετατροπή η νυν. Εχει… σιτάρι η υπόθεση για να σωθεί η Αθήνα, όπως στην αρχαία Ελλάδα με τον Ερεχθέα, μου είπαν αινιγματικά. Ελπίζω μέχρι την άλλη Πέμπτη να έχω βρει την απάντηση.

ΚΟΥΙΖ

Είναι παίκτης πρώτης γραμμής. Αλλά όταν λέω πρώτης γραμμής, εννοώ πρώτης. Την ποιότητά του την αναγνωρίζει η πλειονότητα του κόσμου και όσων δραστηριοποιούνται στο άθλημα. Θεωρείται σίγουρος για την επόμενη σεζόν, αλλά έμαθα πως έστειλε φιρμάνι για ρύθμιση των οφειλών. Εβαλε deadline, ζητώντας να εξοφληθεί ειδάλλως θα φύγει. Ποιος είναι;