Σε έναν συμβιβασμό για την Ελλάδα είναι πιθανό να καταλήξουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της Πέμπτης, ανοίγοντας τον δρόμο για την εκταμίευση δόσεων και μεταθέτοντας το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους αργότερα, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχους.

Την περασμένη εβδομάδα, η επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ πρότεινε ένα σχέδιο, βάσει του οποίου το ΔΝΤ θα ενταχθεί μεν σε αυτή τη φάση στο ελληνικό πρόγραμμα, αφού η Αθήνα υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί, όμως δεν θα εκταμιεύσει χρήματα έως ότου η ευρωζώνη αποσαφηνίσει ποια ελάφρυνση χρέους θα προσφερθεί στην Ελλάδα.

Ενδεικτικό της βούλησης του ΔΝΤ για συμφωνία, σύμφωνα με το Reuters, είναι πως η Κριστίν Λαγκάρντ θα παρευρεθεί στο Eurogroup της Πέμπτης στο Λουξεμβούργο. «Όλοι πιστεύουν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταλήξουμε στη λύση που περιέγραψε η κ. Λαγκάρντ» δήλωσε αξιωματούχος.

«Θα εκταμιευθούν χρήματα από το ΔΝΤ μόλις υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια για το χρέος, αλλά το χρονοδιάγραμμα μένει να επιβεβαιωθεί», εκτίμησε άλλος αξιωματούχος μιλώντας στο Reuters.