Σκοπός τους δεν ήταν να θέσουν διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στο «γκέι» και το «straight» θέατρο, αλλά να αναδείξουν τις προσπάθειες για την παρουσία και προβολή queer χαρακτήρων και θεματικών σε παραστάσεις που ανέβηκαν την περασμένη σεζόν. Αυτές αναδείχθηκαν και κατά την απονομή των έκτων θεατρικών βραβείων Queer Awards που πραγματοποιήθηκε στο Σύγχρονο Θέατρο, με παρουσιαστές τη Μαίρη Συνατσάκη και τον Αλεξ Κάβδα υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια τουΔημήτρη Κομνηνού.

Ανάμεσα στις δέκα υποψήφιες παραστάσεις για το βραβείο Παράσταση της Χρονιάς ήταν η κωμωδία της ομάδας bijoux de kant «Αμάραντα» σε κείμενα Παύλου Μάτεσι και Γλυκερίας Μπασδέκη, η οποία ανέβηκε στο θέατρο Faust σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη. Παράλληλα κέρδισε και το βραβείο Θεατρικού Εργου. Η παράσταση «Δωδέκατη νύχτα»σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά (Εθνικό Θέατρο) πήρε τα βραβεία Περήφανη Παράσταση (Athens Pride) και Σκηνογραφία / Ενδυματολογία για τις Κλειώ Μπομπότη και Ιωάννα Τσάμη αντίστοιχα.

ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ. Τοβραβείο «Ερμηνεία σε ανδρικό ρόλο»απέσπασε ο Αντώνης Γκρίτσης για την παράσταση «Ο Γείτονάς μου Ναπολέων Λαπαθιώτης» σε κείμενα Γιώργου Ιωάννου και Ναπολέοντα Λαπαθιώτη και σκηνοθεσία επίσης του Γιάννη Σκουρλέτη. «Έχω πει τόσα πολλά για τα βραβεία που νιώθω ότι απόψε με εκδικούνται το Αθηνόραμα, ο Κάρολος Κουν, ο σταυρός του Δημήτρη Χορν και η καρφίτσα της Μελίνας. Είμαι πολύ υπερήφανος που μπόρεσα στην πορεία μου ως τώρα να ερμηνεύσω τρεις μεγάλους Έλληνες ομοφυλόφιλους λογοτέχνες. Με το Βασίλη Νούλα έκανα τον Νίκο Αλέξη Ασλάνογλου και ο Γιάννης Σκουρλέτης μου έκανε δώρο τον Γιώργο Ιωάννου και τον Λαπαθιώτη. Ο μόνος που μου έχει μείνει είναι ο Ντίνος Χριστιανόπουλος που… εντάξει, κι αυτός δεν τα πηγαίνει πολύ καλά με τα βραβεία… Θέλω να αφιερώσω αυτό το βραβείο στον άνθρωπο που επτά χρόνια τώρα αντέχει αυτήν την παράκρουση που είμαι εγώ» είπε ο ηθοποιός κατά τη βράβευσή του.

Η Μαρία Φιλίνη απέσπασε το βραβείο ερμηνείαςσε γυναικείο ρόλο για την παράσταση «Αργοπορημένη, το Τραγούδι ενός Καουμπόυ» που ανέβηκε στο θέατρο Skrow, σε σκηνοθεσία Γιούλας Μπούνταλη. Η ίδια παράσταση πήρε δύο ακόμα βραβεία στις κατηγορίες Τιμητικό –Intersex Ορατότητα και Πρωτότυπη Μουσική –Τραγούδι (Μουσική: The Boy, Ερμηνεία: Γιούλα Μπούνταλη).

Η Σελήνα Διαμαντοπούλου και ο Γιώργος Κοσκορέλλος πήραν το βραβείο Τιμητικό –Trans Ορατότητα για την παράσταση «Ποιο Σώμα;», ενώ ο Βασίλης Νούλας πήρε το βραβείο Σκηνοθεσίας για την παράσταση «Τα Χρόνια της Αθωότητας». Το Βραβείο Κοινού Περιοδικού Antivirus πήρε η παράσταση «Δικός Σου»που ανέβηκε στο θέατρο Βαφείο Λάκης Καραλής, σε σκηνοθεσία Βαλεντίνου Τσίλογλου.