Η αποστολή του Ολυμπιακού επέστρεψε στην Αθήνα στις 14:45 από την Κωνσταντινούπολη, με τον Γιώργο Πρίντεζη να μιλά για το φάιναλ φορ στο Σινάν Ερντέμ και την απώλεια του τίτλου στον τελικό από τη Φενερμπαχτσέ. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν είναι όπως η ΤΣΣΚΑ και η Ρεάλ που έχουν τη δυνατότητα και ευκαιρίες να είναι κάθε χρόνο σε ένα φάιναλ φορ, αλλά οι 6 συμμετοχές τα τελευταία 9 χρόνια, είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και ιδρώτα.

«Θέλαμε να κατακτήσουμε άλλο ένα ευρωπαϊκό, αλλά καλό θα ήταν να είμαστε ρεαλιστές» δήλωσε στις κάμερες στην αίθουσα αφίξεων του Ελευθέριος Βενιζέλος. Όταν ρωτήθηκε «Και του χρόνου Βελιγράδι;» ο εκ των αρχηγών της ομάδας του Πειραιά είπε: «Ετσι όπως πάνε τα πράγματα μας βλέπω στον τελικό με Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι του χρόνου». Αιχμή για το γεγονός πως τόσο το 2015 στη Μαδρίτη, όσο και φέτος στην Πόλη, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στον τελικό από την οικοδέσποινα του φάιναλ φορ.

«Τι πήγε στραβά» ήταν η πρώτη ερώτηση στον Γιώργο Πρίντεζη, στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με τον πάουερ φόργουορντ του Ολυμπιακού να απαντά: «Το στραβά είναι μία γενικευμένη έννοια. Εμένα μου αρέσει να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο. Το ότι φτασαμε εδώ πέρα ήταν για την ομάδα πολύ μεγάλο επίτευγμα. Σίγουρα όλοι στενοχωρηθήκαμε, σίγουρα θέλαμε να κερδίσουμε άλλο ένα ευρωπαϊκό, αλλά καλό είναι να είμαστε ρεαλιστές και να βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι.

Προσωπικά θεωρώ πως η Φενέρ ήταν καλύτερη, το άξιζε, βρέθηκε σε πάρα πολύ καλή φόρμα. Το απέδειξε και στη φάση των πλέι οφ και στο φάιναλ φορ κερδίζοντας και τη Ρεάλ και εμάς. Όπως πρέπει να κάνει κάθε μεγάλη ομάδα, έτσι κι εμείς, θα πρέπει να δούμε ποιες είναι αυτές οι λεπτομέρειες, τι είναι αυτό το κλικ που μπορούν να μας ξαναφέρουν στην κορυφή».

«Εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα και τις ευκαιρίες που έχουν η Ρεάλ και η ΤΣΣΚΑ που ξέρουν ότι θα είναι κάθε χρόνο στο φάιναλ φορ. Εμείς παλεύουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και στα πλέι οφ για να πάμε σε ένα φάιναλ φορ. Για εμάς δεν είναι κάτι δεδομένο και γι’ αυτό ίσως μας στενοχώρησε τόσο πολύ. Γιατί εμείς δεν έχουμε τις ίδιες ευκαιρίες που έχει κάθε χρόνο η Ρεάλ και η ΤΣΣΚΑ να διεκδικούμε κάθε χρόνο ένα ευρωπαϊκό.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα, γιατί ενας τελικός δεν παύει να είναι ένας τελικός Ευρωλίγκας. Θέλαμε πάρα πολύ να πάρουμε άλλο ένα Ευρωπαϊκό, αλλά αν είσαι ρεαλιστής καταλαβαίνεις τα πράγματα. Υπάρχουν κι άλλες ομάδες που έχουν ξοδέψει υπέρογκα ποσά που έχουν εκπληκτικά ρόστερ, ίσως και καλύτερα από τα δικά μας, που έχουν καταφέρει τα μισά απ ό,τι εμείς. Τώρα, ως μεγάλη ομάδα πρέπει να δούμε τι είναι αυτό που θα μας ξαναοδηγήσει στην κορυφή βάσει πιθανοτήτων και να είμαστε καλύτεροι του χρόνου».

«Εντάξει το χαρήκαμε για τον Κώστα αλλά θα θέλαμε να ήμασταν εμείς στη θέση του πάρα πολύ! Ο Κώστας το αξίζει και σαν παιδί και σαν παίκτης, του αξίζουν πάρα πολλά, αλλά εμάς, όποιος κι αν ήταν ο αντίπαλος η στενοχώρια παραμένει».

«Είναι σημαντικό να έχεις μια καλή χημεία καλών παικτών, καλών χαρακτήρων και φίλων. Στη διάρκεια της χρονιάς που υπάρχουν πολλά σκαμπανεβάσματα να ξέρεις να διαχειριστείς καταστάσεις. Να μένεις προσγειωμένος ή να διαχειρίζεσαι άσχημες ήττες που είναι και αυτές μέσα στο πρόγραμμα, ώστε να μην το βάζεις κάτω, να δουλεύεις περισσότερο και να προσπαθείας για το καλύτερο».

«Έπαιζαν και οι δύο ομάδες στο γήπεδό τους. Σε ένα φάιναλ φορ σίγουρα είναι σημαντικό αυτό. Παίρνουν ενέργεια. Προσωπικά εγώ δεν θα το θεωρήσω ατυχία. Δεν μου αρέσει στη ζωή μου να είμαι μίζερος, ούτε να κλαψουρίζω. Είναι η χαρά του μπάσκετ, σήκωσαν ένα ευρωπαϊκό μπροστά στον κόσμο τους, το άξιζαν, μπράβο τους. Όπως είπα πριν τώρα σημασία έχεις να κοιτάξεις τι είναι αυτά που θα σου φέρουν τις περισσότερες πιθανότητες για να ξαναβρεθείς στην κορυφή».

Και του χρόνου στο Βελιγράδι; «Μακάρι… αν και έτσι όπως πάνε τα πράγματα βλέπω να είμαστε αντίπαλοι με τον Ερυθρό Αστέρα του χρόνου στο Βελιγράδι».