Ο προπονητής της Φενερμπαχτσέ, Ζέιλικο Ομπράντοβιτς, υποστήριξε πως δεν υπάρχουν εκπλήξεις στο φάιναλ-φορ της Κωνσταντινούπολης και όλες οι ομάδες έχουν τις ίδιες πιθανότητες.

«Οι δικοί μου παίκτες κυρίως τα δύο τελευταία χρόνια έχουν αποκτήσει εμπειρία και έχουμε σχηματίσει μία καλή ομάδα και θεωρώ ότι θα μας βοηθήσει αυτό», είπε ο σέρβος τεχνικός και ρωτήθηκε στη συνέχεια για το γεγονός ότι η διοργάνωση γίνεται στην Κωνσταντινούπολη:

«Από την αρχή της σεζόν μου κάνετε αυτό το ερώτημα. Θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη λένε. Μας έλεγαν να μείνουμε στο Final 4 και το έχουμε κάνει. Είναι μεγάλη τιμή και χαρά που είμαστε στην τελική φάση. Και στο Βερολίνο υπήρχαν αρκετοί οπαδοί της Φενέρμπαχτσε και το ίδιο θα γίνει και εδώ. Αυτό όμως είναι ένα κομμάτι της υπόθεσης, πρέπει και εμείς να είμαστε καλά συγκεντρωμένοι, τόσο εγώ όσο και οι παίκτες μου.

Και οι τέσσερις ομάδες έχουν την ίδια τύχη. Είμαστε περήφανοι που είμαστε κομμάτι της. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε τη Ρεάλ, η ΤΣΣΚΑ το έχει κερδίσει 7, ο Ολυμπιακός 3, πρέπει να πούμε ότι δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις και δεν υπάρχει εύκολη νίκη. Για τις πτήσεις τσάρτερ πρέπει να πω για τη νέα Euroleague, ότι πρέπει να ξεκουραστούν οι παίκτες μου μετά τη χθεσινή… μακρά πτήση (γέλια). Έχει ξεκινήσει ένα νέο φορμάτ για τη διοργάνωση και στο μέλλον θα έχουμε περισσότερα ματς. Αυτό είναι κάτι καλό και για τους παίκτες γιατί αντί για προπονήσεις θα δίνουν περισσότερους αγώνες. Θα αποτελούσε πλεονέκτημα όμως να πηγαίνουμε στους εκτός έδρας αγώνες με ειδικές πτήσεις».

Για την παρουσία της Φενέρ στα φάιναλ-φορ τα τελευταία χρόνια:«Προκριθήκαμε για τρίτη φορά στο Final 4. Είμαστε μία μεγάλη ομάδα και σύλλογος. Ξεκινώντας από τον πρόεδρό μας και τα μέλη του Δ.Σ. όλοι κάνουν ό,τι μπορούν για να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Με αυτούς τους ανθρώπους είναι πιο εύκολο να πετύχεις τους στόχους. Το δύσκολο είναι να κρατήσεις την σταθερότητα. Ο πρόεδρος έδειξε την εμπιστοσύνη του σε εμένα και έχουμε επεκτείνει για τρία χρόνια το συμβόλαιό μας».

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς τόνισε: «Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα για να πούμε. Πρέπει να ξεκινήσουμε πρώτα από τα ματς του ημιτελικού. Στο Final 4 αισθάνεσαι μία διαφορετική ενέργεια, η οποία μπορεί να δημιουργήσει και διαφορετική πίεση στους παίκτες. Αυτό μπορεί να είναι και θετικό και να τους βοηθήσει να βγάλουν μία καλύτερη απόδοση».

Σας ανησυχεί η εμπειρία του αντιπάλου σας στα Final 4 ρωτήθηκε: «Ουσιαστικά όλοι μας είμαστε στην ίδια κατάσταση. Εγώ κάθε μέρα δουλεύω πάνω στα ουσιαστικά στοιχεία του μπάσκετ και θέλω να κάνω πάντα το καλύτερο. Δεν έχουν τίποτα να κρύψουν έχουμε συναντηθεί πολλές φορές και δεν έχει να κρύψει κανείς τίποτα από τον άλλον».

Ο προπονητής της Ρεάλ, Πάμπλο Λάσο, υποστήριξε: «Η νέα Euroleague μας δίνει μία καλή άποψη και για τις 4 ομάδες στο Final 4 οι οποίες δίνουν το καλύτερο σε όλη την χρονιά. Δεν έχει σημασία αν υπάρχουν ίδιες ομάδες και ίδια ζευγάρια, είναι διαφορετικά. Δεν έχει σημασία αυτή η πληροφορία. Δεν έχει καμία σημασία να χάσω και 20 φορές έναντι μίας άλλης ομάδας. Εγώ αυτό που θέλω είναι να κερδίσω το αυριανό ματς».

Ο αρχηγός της Ρεάλ Σέρχιο Γιουλ πρόσθεσε: «Σκεφτόμαστε πρώτα απ’ όλα το ματς με την Φενερμπαχτσέ και εκεί επικεντρωνόμαστε.«Είμαστε στο Final 4, έχουμε πετύχει μεγάλες νίκες και επιτυχίες τα τελευταία χρόνια και έχουμε προετοιμαστεί για τον αγώνα αυτό και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα».