Η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας τη πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ξεκαθάρισε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα ψηφίσει κανένα από τα μέτρα και τα αντίμετρα που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο, το οποίο θα τεθεί προς ψήφιση την Πέμπτη το βράδυ στην Ολομέλεια.

Το εάν θα αποχωρήσει από την ψηφοφορία ή αν θα καταψηφίσει παραμένει ανοικτό και θα καθοριστεί σε σύσκεψη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που πραγματοποιείται σε λίγη ώρα.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης χαρακτήρισε τα μέτρα «αίσχος που έρχεται» και τα αντίμετρα «το νέο μεγάλο παραμύθι της κυβέρνησης».

Επιπλέον επεσήμανε ότι «σύμφωνα με το άρθρο 15 του πολυνομοσχεδίου, υπουργός Οικονομικών της χώρας θα γίνει ο γραμματέας του Τόμσεν κι απλά θα υπογράφει τις αποφάσεις του ΔΝΤ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας που έγινε ποτέ» τόνισε η Φ. Γεννηματά.

Τόνισε ακόμη ότι χρειάζεται εθνική συνεννόηση και εθνική γραμμή για να βγει η χώρα από την κρίση κι ότι στο επόμενο συνέδριο της παράταξης θα παρουσιαστεί το εθνικό σχέδιο που βρίσκεται υπό επεξεργασία αυτή τη στιγμή.