Δύο εργοστάσια παραγωγής λαθραίων τσιγάρων στην περιοχή της Ελευσίνας εντόπισε μετά από πολύμηνη έρευνα η Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ της Θεσσαλονίκης, στη μεγαλύτερη πιθανόν υπόθεση παράνομης διακίνησης καπνικών προϊόντων που αποκαλύπτεται στην χώρα μας.

Το κάθε ένα από τα εργοστάσια (σ.σ. χρησιμοποιούσαν καπνά που είχαν εισαχθεί παρανόμως κυρίως από την Μολδαβία) παρήγαγε κάθε μήνα περίπου 8-10 κοντέινερ με λαθραία πακέτα τσιγάρα από τουλάχιστον 10 γνωστές μάρκες, με τζίρο δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Το κέρδος από κάθε κοντέινερ υπολογιζόταν στα 250.000 περίπου ευρώ. Οι μεγαλύτερες ποσότητες τσιγάρων από τα δύο παράνομα εργοστάσια της δυτικής Αττικής προωθούντο στην Ιταλία αλλά και στην ελληνική αγορά.

Η ΕΛΑΣ που συνεργάσθηκε σε αυτή την επιχείρηση με κλιμάκιο της Σκοτλαντ Γιαρντ όπως και Μολδαβούς κι Ιταλούς αξιωματικούς , προχώρησε στην σύλληψη τουλάχιστον 15 ατόμων , ενώ υπολογίζεται ότι δεκάδες ήταν οι «εργαζόμενοι» στα παράνομα εργοστάσια. Τα μηχανήματα συσκευασίας των λαθραίων τσιγάρων φέρεται να είχαν αποκτηθεί από χώρες του ανατολικού μπλοκ.