Για τα αίτια της βλάβης στις σήραγγες των Τεμπών, που προκάλεσε την πολύωρη διακοπή της κυκλοφορίας στον κεντρικό οδικό άξονα της χώρας, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε ότι συγκροτείται άμεσα επιτροπή διερεύνησης.

Οι σήραγγες του νέου τμήματος της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης στα Τέμπη έκλεισαν ξαφνικά λόγω ηλεκτρολογικών προβλημάτων το απόγευμα της Δευτέρας.

Το πρόβλημα στο κύκλωμα αδιάλειπτης παροχής (UPS) στο κεντρικό κτίριο ελέγχου των σηράγγων των Τεμπών εντοπίστηκε γύρω στις 15:00, με αποτέλεσμα να δοθεί η εντολή κλεισίματός τους για προληπτικούς λόγους, καθώς και εκτροπής της κυκλοφορίας των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό.

«Καμία ανακοίνωση από την εταιρεία»

Το βράδυ της Δευτέρας, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι η βλάβη αναμενόταν να αποκατασταθεί «το αργότερο μέχρι τις 23:00 οπότε και το υπόψη οδικό τμήμα θα αποδοθεί εκ νέου σε κυκλοφορία».

Προσέθετε ότι «για τα αίτια της βλάβης που προκάλεσε την πολύωρη διακοπή της κυκλοφορίας στον κεντρικό οδικό άξονα της χώρας συγκροτείται άμεσα επιτροπή διερεύνησης, η οποία θα υποβάλει το πόρισμά της στο Υπουργείο».

«Στο μέτρο που διαπιστωθούν λάθη ή παραλείψεις θα κινηθούν άμεσα οι προβλεπόμενες από τις κείμενες διατάξεις διαδικασίες» ανέφερε το υπουργείο.

Επίσης, σημείωνε ότι καμία ανακοίνωση δεν έχει εκδοθεί μέχρι τώρα, από την υπεύθυνη Παραχωρησιούχο Εταιρεία, μέσω της οποίας να ενημερώνεται το κοινό ή να εκφράζεται έστω συγγνώμη προς τους χρήστες του αυτοκινητοδρόμου.