Μικρό λεωφορείο που μετέφερε γερμανούς τουρίστες ανατράπηκε την Κυριακή στο νότιο Ιράν, προκαλώντας τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό 17 άλλων, μετέδωσαν ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, οι δύο νεκροί είναι Γερμανοί. Δύο Ιρανοί, ο οδηγός και ο ξεναγός, είναι μεταξύ των τραυματιών, επιβεβαίωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Τουρίστας βαριά τραυματισμένος διακομίστηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της πόλης Σιράζ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Mizan Online, που επικαλείται τον επικεφαλής των ιρανικών σωστικών συνεργείων.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μπαχράμ Γασεμί εξέφρασε «βαθιά λύπη για τον θάνατο των δύο τουριστών», προσθέτοντας ότι ελήφθησαν όλα τα αναγκαία μέτρα για τη μεταφορά των τραυματιών στα νοσοκομεία.

Περίπου δέκα ασθενοφόρα και λεωφορείο εστάλησαν στον τόπο του δυστυχήματος για τη μεταφορά των τραυματιών, σύμφωνα με το Mizan Online.

Ο οδηγός φέρεται να έχασε τον έλεγχο του λεωφορείου εξαιτίας του βροχερού καιρού και της μεγάλης ταχύτητας που είχε αναπτύξει.

Το δυστύχημα συνέβη μεταξύ της Σιράζ και της Σάντατ Σαχρ, μικρής πόλης που απέχει περίπου 20 χλμ. από τα ερείπια της αρχαίας Περσέπολης.