Εκτο φάιναλ φορ από το 2009 και εντεύθεν και συνολικά δέκατο στην ιστορία του συλλόγου, δεν τα λες και λίγα για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει κατακτήσει και δύο τρόπαια με τις φοβερές ανατροπές το 2012 και το 2013 συν εκείνο το μακρινό 1997. Κοινός παρονομαστής τα τελευταία επτά χρόνια ο Βασίλης Σπανούλης. Ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία του ελληνικού και ευρωπαϊκού μπάσκετ, απέδειξε την ηγετική προσωπικότητά του και στην αγχωτική σειρά με την Αναντολού Εφές και ετοιμάζεται για το πέμπτο δικό του φάιναλ φορ περιμένοντας το πέμπτο παιδί, που θα είναι κορίτσι όπως και το τέταρτο! «Στα ματς της πρόκρισης παίζω σαν να μην υπάρχει αύριο! Ποιος μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα παίξεις σε άλλο φάιναλ φορ σε ολόκληρη την καριέρα σου; Για αυτό τα δίνω όλα» έχει εξομολογηθεί στη στήλη.

ΠΑΟΚ στον κύβο σε τρία διαφορετικά μέτωπα!

Δεν περιμένουν πολύ κόσμο απόψε (19.00, NS1) στο παλατάκι της Πυλαίας. Οχι γιατί προηγήθηκε η ήττα του ΠΑΟΚ από τον Αρη στο πρώτο ματς της σειράς στο Nick Galis Hall ούτε γιατί η εικόνα των δύο ομάδων στο clasico της Θεσσαλονίκης αποτελούσε κακοποίηση του μπάσκετ. «Πόσο να αντέξει οικονομικά ο παοκτσής;» αναρωτιούνταν χθες στην ΚΑΕ, εννοώντας ότι μέσα σε λίγες ημέρες θα διεξαχθούν ο τέταρτος τελικός της Α1 ανδρών βόλεϊ ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό στο ίδιο γήπεδο και ο ποδοσφαιρικός τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό. Εδώ που τα λέμε, είναι δύσκολο να πληρώσει κάποιος τρία εισιτήρια σε λιγότερο από εκατό ώρες για να δει την ομάδα του.

Χαμός στην Α2, αλλά το θέμα είναι τα χρέη!

Πανικός γίνεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α2 ανδρών, όπου στο ρετιρέ συγκατοικούν οι Ηρακλής, Δούκας και Πανιώνιος, ενώ Φάρος Κερατσινίου και Αίολος Αστακού συμπληρώνουν την πεντάδα. Το Σάββατο στο κλειστό της Αρτάκης (Πανιώνιος – Δούκας) θα κριθεί ο πρωταθλητής. Ωστόσο το ζητούμενο είναι ποιες από τις ομάδες που διεκδικούν την άνοδο στην Α1 πληρούν τις προϋποθέσεις, ώστε να αγωνιστούν στη μεγάλη κατηγορία. Θα είναι καλό, δηλαδή, για το πρωτάθλημα να επιστρέψουν ιστορικοί σύλλογοι όπως ο Πανιώνιος και ο Ηρακλής, αλλά έχουν χρέη και κάποιοι δεν θεωρούν καθόλου σίγουρο ότι μπορούν. Το Περιστέρι, πάντως, παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα κυνηγήσει την wild card, αν αυτή προκύψει.