Η Βρετανία παραμένει πιστή στη δέσμευσή της να «επιτύχει βαθιά και ειδική εταιρική σχέση με την Ευρωπαϊκή Ενωση», διαβεβαίωσε η συντηρητική βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ την Τετάρτη το βράδυ, ανέφερε εκπρόσωπός της.

«Η πρωθυπουργός είχε εποικοδομητική συνάντηση απόψε (Τετάρτη βράδυ) με τον πρόεδρο Γιούνκερ», σημειώνεται σε ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες της.

«Μετά την επίδοση της επιστολής ειδοποίησης του ΗΒ (ότι αποχωρεί από την ΕΕ) βάσει του άρθρου 50, (σ.σ.: η Μέι) επανέλαβε τη δέσμευση του ΗΒ να επιτύχει μια βαθιά και ειδική εταιρική σχέση με την Ευρωπαϊκή Ενωση», προστίθεται.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν είχε ανακοινώσει ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι είχαν εποικοδομητική συζήτηση στο Λονδίνο για τη διαδικασία του Brexit – της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση – ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 29ης Απριλίου.

Η Μέι παρέθεσε δείπνο στον Γιούνκερ και στον επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, στην επίσημη κατοικία της στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στη συντηρητική πρωθυπουργό της Βρετανίας, στόχος ήταν να βελτιωθεί το κλίμα πριν αρχίσουν οι καθαυτό διαπραγματεύσεις στις αρχές Ιουνίου.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν ανέφερε επίσης ότι πέραν του Brexit συζητήθηκαν «θέματα στρατηγικού ενδιαφέροντος» για αμφότερες τις πλευρές.