Τον πλήρη έλεγχο της Christian Dior αποκτά η LVMH του γάλλου δισεκατομμυριούχου Μπερνάρ Αρνό. Το συνολικό ντιλ ανέρχεται σε 12 δισ. ευρώ και επανενώνει τον οίκο μόδας με τις άλλες μάρκες Dior.

Η οικογένεια Αρνό, που ελέγχει τη LVMH, την εταιρεία που έχει μεταξύ άλλων τη Louis Vuitton, κατείχε ήδη το 74% της Christian Dior. Η οικογένεια δίνει τώρα άλλα 12 δισ. ευρώ για να αποκτήσει και τις υπόλοιπες μετοχές. Στη συνέχεια θα πουλήσει όλη την εταιρεία στη LVMH, ώστε η τελευταία να έχει τον πλήρη έλεγχο. Η οικογένεια Αρνό προσφέρει στη μειοψηφία των μετόχων της Christian Dior 260 ευρώ ανά μετοχή και πουλά κάποιες από τις συμμετοχές της στην ανταγωνίστρια εταιρεία Hermes International.

Η LVMH, που είναι η μεγαλύτερη εταιρεία ειδών πολυτελείας στον κόσμο, έχει στην κατοχή της πολλές από τις δραστηριότητες της Dior για περισσότερα από 30 χρόνια. Με το νέο αυτό ντιλ, όλα τα προϊόντα Dior, από τη μόδα μέχρι τα αρώματα, θα βρεθούν τώρα κάτω από την ίδια στέγη. Ουσιαστικά, με τις σύνθετες αυτές εξαγορές η LVMH επιδιώκει να εντάξει τις δραστηριότητες της Christian Dior στην αυτοκρατορία της Luis Vuitton. Ο Αρνό, ο οποίος είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο με περιουσία άνω των 46 δισ. δολαρίων, απέκτησε τον έλεγχο της Dior και της Luis Vuitton τη δεκαετία του ’80. Αργότερα απέκτησε κι άλλες μεγάλες μάρκες, από τη Fendi μέχρι τη Bulgari και την Rimowa.

Η οικογένεια Αρνό ελέγχει το 47% της εταιρείας της οποίας το πλήρες όνομα είναι Moët Hennessy Louis Vuitton. Η εταιρεία δημιουργήθηκε το 1987 μετά τη συγχώνευση του οίκου μόδας Louis Vuitton με την εταιρεία παραγωγής κονιάκ και σαμπάνιας Moët Hennessy.

Η Christian Dior με έδρα το Παρίσι έχει 198 καταστήματα σε όλο τον κόσμο. Πέρυσι ανακοίνωσε έσοδα 2 δισ. ευρώ και κέρδη 418 εκατ. ευρώ. Ο οίκος μόδας ιδρύθηκε από τον γάλλο σχεδιαστή Κριστιάν Ντιόρ το 1946, με τη στήριξη του μεγιστάνα στον χώρο των υφασμάτων Μαρσέλ Μπουσάκ. Στη συνέχεια η εταιρεία άρχισε να δραστηριοποιείται και στα αρώματα, τα ρολόγια, τα κοσμήματα, τα παπούτσια και άλλα αξεσουάρ.