Την Κυριακή 7 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ο 24ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας με εκκίνηση και τερματισμό στην πλατεία Συντάγματος.

Οι ηλεκτρονικές εγγραφές ξεκίνησαν και η λίστα εγγραφών θα είναι ανοικτή έως την Παρασκευή 5 Μαΐου στις 10 π.μ. στον ιστότοπο του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων.

Η εκκίνηση των 13 χιλιομέτρων θα δοθεί στις 10:00 μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Θα ακολουθηθεί η διαδρομή: Λ. Αμαλίας – Β. Σοφίας – Αλεξάνδρας – Πατησίων (αριστερά) – Ιουλιανού – Λιοσίων (αριστερά) – Μάρνη – Καρόλου – Πλ. Καραϊσκάκη – Αχιλλέως (δεξιά) – Θερμοπυλών (αριστερά) – Πειραιώς (αριστερά) – Σταδίου – Φιλελλήνων – Τερματισμός: Κάτω μέρος Πλατείας Συντάγματος.

Η εκκίνηση των 3,5 χιλιομέτρων για παιδιά και ΑΜΕΑ, θα δοθεί στις 10.15 μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη. Θα ακολουθηθεί η διαδρομή: Λ. Αμαλίας – Β. Σοφίας – Δεξιά Hilton – Β. Κωνσταντίνου – Β. Όλγας – Β. Αμαλίας – Τερματισμός: Β. Αμαλίας

Ο 24ος Ποδηλατικός Γύρος σηματοδοτείται για πρώτη φορά από το Athens International Criterium, με τη συμμετοχή αθλητών και ομάδων από την Ελλάδα και την Ευρώπη. Ο αγώνας είναι ενταγμένος στο καλεντάρι της ΕΟΠ και της UCI (Διεθνής Ομοσπονδία Ποδηλασίας). Οι επαγγελματίες ποδηλάτες θα βρεθούν στη γραμμή της εκκίνησης στις 12 μετά το μεσημέρι.

Παράλληλα με τον ποδηλατικό γύρο και για όλο το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Μαΐου το Athens Bike Weekend, σε συνεργασία με το Mbike, διοργανώνει δράσεις και παιχνίδια και φιλοξενεί έκθεση ποδηλάτων.