Στην κυκλοφορία παραδόθηκε τη Μεγάλη Τετάρτη η σήραγγα της Κλόκοβας και το οδικό τμήμα της Ιόνιας Οδού που εκτείνεται μέχρι το Κεφαλόβρυσο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, το έργο της διάνοιξης και κατασκευής της μεγαλύτερης σήραγγας της Ιόνιας Οδού στην Κλόκοβα ήταν από τα πιο δύσκολα, ενώ πλέον το ταξίδι από το Αντίρριο στα Ιωάννινα και το αντίθετοθα είναι πιο σύντομο και πιο ασφαλές.

Το τμήμα Κλόκοβα-Κεφαλόβρυσοξεκινά από το 11ο χλμ της Ιόνιας Οδού και την είσοδο στη σήραγγα της Κλόκοβας (νέα ονομασία Κενταύρου Νέσσου) και φτάνει έως την παράκαμψη Αγρινίου, όπου ενώνεται με το τμήμα «Παράκαμψη Αγρινίου (Α/Κ Κεφαλόβρυσο 48ο χλμ.) έως Α/Κ Αμφιλοχίας (107ο χλμ.), που είναι ήδη σε κυκλοφορία από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Πρόκειται για ένα τμήμα συνολικού μήκους 37 χλμ, που με τη σύνδεσή του με τα 59 χλμ που είναι ήδη σε κυκλοφορία δημιουργούν ένα ενιαίο τμήμα στην Ιόνια Οδό, σύγχρονου αυτοκινητόδρομου συνολικού μήκους 96 χλμ.

Πλέον με αυτά τα 97 χιλιόμετρα αυτοκινητοδρόμου η διάρκεια του ταξιδιού από την περιοχή της Κλόκοβας έως την Αμφιλοχία δε θα ξεπερνά τα 45 λεπτά, αντί της 1 ώρας και 15 λεπτών από το υπάρχον δίκτυο της υφιστάμενης Εθνικής Οδού.

Ηδη σε κυκλοφορία είναι και το τμήμα της Ιόνιας Οδού από Σελλάδες Αρτας (Παράκαμψη Αρτας) έως Πέρδικα Ιωαννίνων (Δήμος Δωδώνης), συνολικού μήκους 53 χλμ. Με αυτό το τμήμα, ο χρόνος του ταξιδιού από Φιλιππιάδα σε Ιωάννινα μειώθηκε στο μισό (30 λεπτά, αντί μίας ώρας).