Η αντοχή του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη στην πολύμηνη και πολύπλευρη περιπέτεια στην οποία έχει περιέλθει φαίνεται πως δεν αρέσει –αν δεν ενοχλεί σφόδρα. Είναι ολοφάνερο στους εργαζομένους και στους συνεργάτες του Οργανισμού ότι η σπάνια επίδειξη επαγγελματισμού και η αντοχή τους έχει δημιουργήσει τετελεσμένα που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν ακόμη και από κακοπροαίρετους.

Το πώς φθάσαμε ώς εδώ δεν είναι της παρούσης και πάντως δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία για την ουσία της υπόθεσης, που παραμένει η διάσωση του ιστορικού Οργανισμού. Πέρα από υπερβολές, μπορεί με νηφαλιότητα να αποτιμηθεί η αξία των Μέσων του ΔΟΛ που όλο αυτό το διάστημα της μεγάλης κρίσης προστατεύθηκε και ενδεχομένως αναβαθμίστηκε παρά τη λυσσώδη επίθεση που δέχθηκε από πολλές πλευρές.

Η ανθεκτικότητα που επέδειξαν τα Μέσα στον σκληρό ανταγωνισμό ακόμη και τη διαβολή εχθρών τε και άσπονδων φίλων αποτελεί μοναδικό κατόρθωμα και επιβεβαιώνει το ιστορικό βάθος του συγκροτήματος. Ολο αυτό το οικοδόμημα ασφαλώς στηρίχθηκε, πέρα από την αυταπάρνηση των εργαζομένων, στη μοναδική σχέση εμπιστοσύνης με τους χιλιάδες αναγνώστες μας που μας τιμούν και ενίοτε μας συγκινούν με τη στάση τους.

Είναι γνωστό πως υπήρξε ένα κύμα συμπαράστασης που δεν μας ξάφνιασε, αλλά προφανώς μας έδωσε κουράγιο σε δύσκολες στιγμές να συνεχίσουμε αταλάντευτα την πορεία μας.

Η κυβέρνηση με κάθε τρόπο προσπάθησε και συνεχίζει να προσπαθεί για την καταστροφή μας, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να μην της κάνουμε τη χάρη. Αυτός ο Οργανισμός δεν έζησε κοντά ένα αιώνα για να τον παραδώσουμε βορά σε εκείνους που με τη στοχοποίηση και την κατασυκοφάντηση επεδίωξαν να τον ελέγξουν ή να τον αφανίσουν.

Υπερασπιζόμενοι τις διαχρονικές αρχές και αξίες του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη θα επιμείνουμε κάνοντας ό,τι περνά από το χέρι μας για να παραμείνει εν λειτουργία και να συνεχίσει το ταξίδι του στο μέλλον.

Η πρόσφατη δικαστική απόφαση άλλωστε αυτό επιτάσσει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο και δεν επιδέχεται κακόπιστες ερμηνείες, όπως επιχείρησαν ορισμένοι. Η τοποθέτηση ειδικού διαχειριστή έχει ακριβώς αυτό το νόημα. Με ταχύτατες κινήσεις, μέσα σε πολύ σύντομο χρόνο, να προωθήσει τις απαιτούμενες διαγωνιστικές διαδικασίες για την ανεύρεση επενδυτή που θα εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του ΔΟΛ οριστικά. Είναι προφανές ότι οι τράπεζες μπορούν με αυτόν τον τρόπο να εξασφαλίσουν τη μέγιστη ανάκτηση σημαντικού μέρους των δανείων του παρελθόντος και με ελάχιστο έως μηδενικό ρίσκο. Προφανώς αυτή ήταν και δική τους πρόθεση όταν επέλεξαν και πέτυχαν την έκδοση της δικαστικής απόφασης που ορίζει ακριβώς τη συνέχιση της λειτουργίας του Οργανισμού, διότι μόνον έτσι έχει υψηλή αξία.

Ασφαλώς πολλοί είναι εκείνοι που άλλα επιθυμούν και συχνά δεν το κρύβουν. Αντιθέτως, πιέζουν προς πάσα κατεύθυνση για να επιτύχουν τους φθονερούς στόχους τους –και αυτοί δεν βρίσκονται μόνο στα κλιμάκια της εξουσίας.

Ωστόσο σε κράτος Δικαίου οι νόμοι και οι δικαστικές αποφάσεις ορίζουν τι πρέπει να γίνει και όχι οι επιδιώξεις ισχυρών και ανίερων κύκλων. Ο Οργανισμός θα οδηγηθεί εν λειτουργία στην προβλεπόμενη διαγωνιστική διαδικασία για να πωληθεί σε εκείνον ή εκείνους που θα προσφέρουν το υψηλότερο τίμημα. Κάθε άλλη επιλογή αποτελεί παραβίαση κανόνων και απεμπόληση αποτιμημένων συμφερόντων με ό,τι αυτό συνεπάγεται…