Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης για την ένταξη του ανυπέρβλητου Νίκου Γκάλη στο Naismith Basketball Hall Of Fame υπήρξε πάμπτωχη σε λέξεις και συναίσθημα, ωστόσο το τεράστιο αυτογκόλ κρύβεται στη δεύτερη παράγραφο όπου η ΕΟΚ επιχειρεί να αυτοθαυμαστεί επισημαίνοντας ότι με δική της πρόταση είχε εισαχθεί ο Γκάλης στο Hall of Fame της FIBA το 2007. Εννέα χρόνια αργότερα, το 2016, ήταν η σειρά του Παναγιώτη Φασούλα να βιώσει την ίδια τιμή, ωστόσο ο δεύτερος στην ιεραρχία Παναγιώτης Γιαννάκης ακόμη περιμένει γιατί προφανώς το όνομά του δεν έχει προταθεί στην αρμόδια επιτροπή της FIBA. Ή μήπως δεν είναι έτσι;

Η Βραζιλία, ο Αρης και το κατόρθωμα του προέδρου

Μιας και ο λόγος για τον κόουτς Δράκο, λέγεται ότι είναι υπαρκτό το ενδιαφέρον της Βραζιλιάνικης Ομοσπονδίας, ωστόσο αυτό που λογικά προέχει στην περίπτωση του έμπειρου προπονητή είναι να επιστρέψει στους πάγκους σε συλλογικό επίπεδο. Σύμφωνα με την υφέρπουσα φημολογία, δεν θα τον άφηνε αδιάφορο στο μέλλον το project του Αρη, με τον οποίο είχε μεγαλουργήσει ως αθλητής συγκροτώντας με τον Γκάλη το κορυφαίο ντουέτο περιφερειακών στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Πάντως, αυτό που έχει καταφέρει ο κατά τα άλλα ευφυέστατος Γιώργος Βασιλακόπουλος να μην συμπαθεί (sic) τους κορυφαίους όλων των εποχών συνιστά κατόρθωμα, και δεν τον τιμά!

Δεν είναι τόσο ανόητοι οι σταρ για να μπλέξουν

Και επειδή η συζήτηση σχετικά με την είσοδο νέων προσώπων στις διοικήσεις της ΕΟΚ και του ΕΣΑΚΕ γίνεται ολοένα και πιο έντονη με δημόσιες τοποθετήσεις σημαντικών προσωπικοτήτων, όπως ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Μιχάλης Κακιούζης, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι έτσι όπως είναι δομημένο το άθλημα στην Ελλάδα είναι σχεδόν αδύνατο να αναλάβουν την εξουσία, π.χ., ο Παπαλουκάς ή ο Διαμαντίδης. Γιατί ακόμη και αν η παράταξή τους κερδίσει τις εκλογές, πράγμα απίθανο διότι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν αιωνόβιους παράγοντες με ισχύ και εμπειρία, θα κατακρεουργηθούν εκ των υστέρων στις συμπληγάδες της αιώνιας αντιπαλότητας Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού. Δεν είναι, λοιπόν, τόσο ανόητοι για να μπλέξουν.