Παρουσία εκατοντάδων αιρετών, που προηγουμένως έκαναν πορεία στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιείται η έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ για να καθοριστεί η στάση της έναντι των προθέσεων της κυβέρνησης να αλλάξει τον εκλογικό νόμο στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι «πίσω από τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και τις προτάσεις που διατυπώθηκαν από πλευράς υπουργείου Εσωτερικών σε ό,τι αφορά τον εκλογικό νόμο για απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές, υποκρύπτονται πολιτικές σκοπιμότητες».

«Θέλουν αναχώματα σε περίπτωση ήττας στις εθνικές εκλογές» είπε, προβλέποντας ότι «το όλο ζήτημα θα επικεντρωθεί στην απλή αναλογική από πλευράς κυβέρνησης, εμπαίζοντας τους πολίτες και ταυτίζοντάς την με τη δημοκρατία».

«Η απλή αναλογική» πρόσθεσε «εξασφαλίζει εκπροσώπηση όχι όμως κυβερνησιμότητα. Και τα δύο διασφαλίζει το ισχύον σύστημα».

Ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι «όσο δεν προτείνεται από πλευράς κυβέρνησης ένα συνεκτικό σχέδιο που να προβλέπει πόρους, αρμοδιότητες» και το οποίο να συμβάλλει «σε ενηλικίωση, σε ισχυροποίηση της αυτοδιοίκησης, δεν υπάρχει από εμάς κανένα περιθώριο υποχώρησης. Δεν πρόκειται να συνυπογράψουμε τη διάλυση των δήμων».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, Κώστας Αγοραστός, υπογράμμισε ότι «η αυτοδιοίκηση σήμερα είναι ο βασικός αναπτυξιακός πυλώνας της χώρας, η βασική σταθερά».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει ακόμα την κεντρική της πολιτική κατεύθυνση για τις αλλαγές, αλλά προτάσεις χωρίς καμία θεσμική καινοτομία, χωρίς καμία αναφορά στα οικονομικά της περιφερειακής αυτοδιοίκησης.

Επίσης, εξέφρασε το φόβο «μην τυχόν κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή στα θερινά της τμήματα και ψηφιστεί με εξπρές διαδικασίες».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από