Ο Σεμπάστιαν Φέτελ κέρδισε στο Grand Prix της Αυστραλίας για λογαριασμό της Ferrari συμπληρώνοντας περισσότερους γύρους - απ’ ότι ο κάτοχος της pole, Lewis Hamilton - στο ξεκίνημα με την πάρα πολύ μαλακή (ultrasoft) γόμα. Έτσι βρέθηκε μπροστά από τη Mercedes όταν πραγματοποίησε το μοναδικό του πιτ στοπ. Όλοι όσοι τερμάτισαν έκαναν μια αλλαγή ελαστικών εκτός από δυο οδηγούς. Οι τέσσερις πρώτοι ακολούθησαν πανομοιότυπη στρατηγική πάρα πολύ μαλακής (ultrasoft) γόμας/ μαλακής γόμας (soft).

Στον αγώνα χρησιμοποιήθηκαν και οι τρεις διαθέσιμες γόμες. Ο ταχύτερος γύρος σημειώθηκε στο τέλος του αγώνα και ήταν περισσότερα από 2 sec πιο γρήγορος, από τον αντίστοιχο περσινό. Οι περισσότεροι οδηγοί εκκίνησαν με την πάρα πολύ μαλακή γόμα (ultrasoft). Απ’ όσους εκκίνησαν με την μαλακή γόμα (soft) πιο ψηλά (12ος) τερμάτισε ο οδηγός της Sauber, Antonio Giovinazzi στο ντεμπούτο του στη F1.

MARIO ISOLA – ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

“Η νέα εποχή της Formula 1 ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο στην Αυστραλία. Είχαμε αμφίρροπες μάχες με τους οδηγούς να πιέζουν σκληρά από την αρχή έως το τέλος κάθε κομματιού (stint) αγώνα.

Όπως το περιμέναμε οι περισσότεροι οδηγοί υιοθέτησαν διαφορετικές εκδοχές στρατηγικής ενός πιτ στοπ. Οι πρωτοπόροι επέλεξαν τη μαλακή γόμα για το δεύτερο κομμάτι του αγώνα για να είναι σίγουροι ότι θα αντέξει ως το τέλος. Η φθορά αλλά και η θερμική καταπόνηση ήταν σε χαμηλά επίπεδα σε μια πίστα που ποτέ δεν υπήρξε ιδιαίτερα σκληρή με τα ελαστικά. Οι οδηγοί κατόρθωσαν να πετύχουν ταχύτερους γύρους στο τέλος του αγώνα με τη μαλακή (soft) γόμα να έχει ήδη συμπληρώσει 30 γύρους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από