«Είναι άδικο κάποιοι να βρίσκουν ευκαιρία να χτυπήσουν τον Νίκο Αναστόπουλο. Εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, μιλάμε για εργομετρικές και αιματολογικές εξετάσεις και αποτελέσματα καταγεγραμμένα».

Ο Θανάσης Μουρτζιάπης, εργοφυσιολόγος και συνεργάτης του πρώην κόουτς του Αρη, μιλώντας στα «ΝΕΑ» είναι απόλυτος: «Ξέρετε, ο νέος γυμναστής του Αρη, ο κ. Καρύδας, είδε με το μάτι ότι οι παίκτες της ομάδας δεν είναι καλά προπονημένοι. Μα με το… μάτι το 2017, είναι δυνατόν;  Σαν να σας λέω εγώ ότι έχω υπολογίσει ότι στη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη υπάρχει συνολικά ευθεία γραμμή 270 χιλιομέτρων. Ολο το προπονητικό πρόγραμμα που δημιουργήσαμε με τον κόουτς ήταν βάσει συγκεκριμένων εξετάσεων, με τις αιματολογικές μόνο να έχουν γίνει τέσσερις φορές, με τελευταία στις 15 Ιανουαρίου. Γι’ αυτό η επιστήμη έχει προχωρήσει τόσο πολύ και μπορείς μέσω των εξετάσεων, ακόμα και σε έναν παίκτη που σφύζει από υγεία, να βρεις ότι έχει πρόβλημα στο δόντι του!  Μας συνέβη και αυτό από μια τιμή στις εξετάσεις κάποιου ποδοσφαιριστή» τονίζει ο Θανάσης Μουρτζιάπης και καταλήγει:

 «Ο,τι κάναμε στον Αρη, έγινε με συγκεκριμένο πλάνο και μέσω των εξετάσεων με τις οποίες ήταν σύμφωνος και ο γιατρός κ. Πανταζής. Ανάλογα με αυτές συνεχίζαμε στο συγκεκριμένο προπονητικό πλάνο ή το επαναπροσδιορίζαμε».