Δεν είναι αστείο, αν η βόμβα έσκαγε θα υπήρχαν θύματα, δήλωσε το πρωί της Πέμπτης ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας την προβοκάτσια με την βόμβα προς τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, που φέρει το όνομά του ως αποστολέα.

«Χθες το πρωί είχα μία βόμβα με ωρολογιακό μηχανισμό, με συνδεσμολογία, δεν ήταν απλά γκαζάκια, ήταν τρομοκρατική ενέργεια και όχι αντιεξουσιαστική», είπε ο κύριος Γεωργιάδης, τονίζοντας πως όταν έμαθε, από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα πως είναι το όνομά του στο δέμα – βόμβα που εστάλη από ταχυδρομείο της Αττικής στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «εξεπλάγην»: «Δεν μπορούσα να το πιστέψω», είπε.

«Η ΕΛΑΣ πρέπει να ψάξει πώς φεύγει ένα τέτοιο δέμα από τα ΕΛΤΑ. Είναι πρόβλημα των ΕΛΤΑ που δεν έχουν μηχανισμό να ελέγχουν τι στέλνουν», είπε ακόμα ο κύριος Γεωργιάδης και συνέχισε: «Με στοχοποιούν, με προφανές μήνυμα, σου βάζουμε τη βόμβα και ξέρουμε και το γραφείο σου, δεν είναι τόσο απλό πράγμα, είναι σοβαρό».

«Εγώ πολεμώ για τις ιδέες μου, δεν πολεμάς τον άλλον με βόμβες, τον πολεμάς με τις ιδέες του. Δυστυχώς αυτό ένας χώρος της άκρας αριστεράς δεν το σέβεται. Εχουμε δημοκρατία, το βασικό της θεμέλιο είναι η ελευθερία του λόγου και κάποιοι δεν το σέβονται αυτό» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και τόνισε πως η προβοκάτσια αυτή «είναι κάτι πολύ κακό για τις ελληνογερμανικές σχέσεις».

Σχολιάζοντας πάντως και τις ολλανδικές εκλογές, είπε: «Δεν συμφωνώ με τις χαρές για την ήττα του Ντάισελμπλουμ γιατί η Ελλάδα χάνει τώρα έναν άνθρωπο που μέσα στο Eurogroup επιχειρούσε να παίξει το ρόλο της γέφυρας».