Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης μέλη της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών.

Εξέφρασαν τη βαθιά ανησυχία και την αγωνία των τυφλών και των ατόμων με προβλήματα όρασης, εξαιτίας, όπως αναφέρουν,«της αλγεινής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης τα τελευταία 7 χρόνια».

Με αφετηρία τα γραφεία της Ομοσπονδίας, στην Ομόνοια (Βερανζέρου), οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή και κατόπιν επιχείρησαν να φθάσουν και προς το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να δεσμευθεί ο πρωθυπουργός «για τη μη περαιτέρω επιδείνωση των βιοτικών συνθηκών τους και τη διασφάλιση των όποιων εναπομεινάντων κεκτημένων». Ωστόσο, εμποδίστηκαν από αστυνομικούς και κλούβες να προσεγγίσουν.

Οπως έγινε γνωστό, εκπρόσωποί τους θα συναντήσουν τελικά τον Αλέξη Τσίπρα στις 3 Απριλίου. Το ραντεβού κλείστηκε από τον υπουργό Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Χριστόφορο Βερναρδάκη, κατά τη συνάντηση που είχαν μαζί του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μεταξύ άλλων, η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών διεκδικεί να μη θιγούν τα προνοιακά επιδόματα τυφλότητας, να συνεχίσουν να χορηγούνται με τις ίδιες προϋποθέσεις και να μην τεθούν εισοδηματικά κριτήρια στη χορήγησή τους δεδομένου ότι καλύπτουν πρόσθετες ανάγκες της αναπηρίας και όχι στενά βιοποριστικές.

Επιπλέον, να μη γίνει καμιά περαιτέρω περικοπή στους μισθούς, κύριες και επικουρικές συντάξεις και να διατηρηθεί η προσωπική διαφορά στους τυφλούς συνταξιούχους.

Να διατηρηθεί, τέλος, το αφορολόγητο σε μισθούς, συντάξεις και πάγιες αντιμισθίες.