Tη θέση ότι λιθοβολήθηκε για το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο περιήλθε στην κατοχή της μετά από απόφαση του Άκη Τσοχατζόπουλου, υποστήριξε απολογούμενη η σύζυγος του πρώην υπουργού, Βίκυ Σταμάτη.

Η κατηγορούμενη , η οποία ξεκίνησε την απολογία της ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας, όπου συνεχίζεται η εκδίκαση της υπόθεσης για τις χρυσές μίζες, ήταν φορτισμένη συναισθηματικά, ενώ κάποιες στιγμές ξέσπασε σε κλάματα,.

‘Όπως πολλές φορές στο παρελθόν, έτσι και τώρα, η Βίκυ Σταμάτη υποστήριξε πως βρέθηκε στο εδώλιο της κατηγορούμενης μόνο και μόνο λόγω της ιδιότητας της ως συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου για τον οποίο ανάφερε χαρακτηριστικά: « Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι σταθμός για εμένα, η αρχή και το τέλος». Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου μάλιστα έκανε λόγο για το «μεγαλείο ψυχής» του άνδρα της τονίζοντας πως ακόμα και σήμερα «αν τον ρωτήσετε για τον Σημίτη και τον Παπανδρέου δε θα σας πει κακή κουβέντα!»

Επιπλέον, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου αναφέρθηκε σε έναν πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ ο οποίος όπως είπε της τηλεφώνησε και της είπε ότι περνά δύσκολα. «Εγω δεν ζήτησα ελεημοσύνη από κανέναν αλλά ο άντρας μου ζήτησε από συγγενείς και του είπαν ότι αδυνατούν. Όταν τον ρωτούσα γιατί έφτασες σε αυτό το σημείο μου έλεγε γιατί τα έδωσα όλα και μου ανέφερε συγκεκριμένα πρόσωπα».