Πολύ μεγαλύτερο από τις αρχικές εκτιμήσεις φαίνεται ότι είναι το σκάνδαλο με τους αμερικανούς πεζοναύτες, οι οποίοι, όπως αποκαλύφθηκε, αντάλλασσαν γυμνές φωτογραφίες των γυναικών συναδέλφων τους μέσω μίας κλειστής ομάδας στο Facebook. Βάσει νέων στοιχείων, αποδεικνύεται ότι η συγκεκριμένη πρακτική ήταν διαδεδομένη και σε άλλα Σώματα του Στρατού των ΗΠΑ, ενώ η κυκλοφορία των γυμνών φωτογραφιών δεν γινόταν αποκλειστικά μέσω Facebook.

Σύμφωνα με το BBC, και άλλα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, εκατοντάδες γυμνές φωτογραφίες γυναικών που υπηρετούν στον Στρατό των ΗΠΑ έχουν αναρτηθεί σε πίνακα μηνυμάτων. Η ιστοσελίδα, η οποία χρονολογείται τουλάχιστον από τον περασμένο Μάιο, ονομάζεται AnonIB και φιλοξενεί κυρίως συζητήσεις ανδρών στρατιωτικών.

Στις συζητήσεις αυτές οι άνδρες ζητούν γυμνές φωτογραφίες συναδέλφων τους. Οι γυμνές φωτογραφίες ονομάζονται συνθηματικά «wins» και αφορούν συνήθως συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία ενίοτε κατονομάζονται ή αναφέρεται πού υπηρετούν.

Το Πεντάγωνο καταδίκασε τις συμπεριφορές αυτές τονίζοντας ότι δεν συνάδουν με τις αξίες του.

Όπως αποκαλύφθηκε αρχικά, η ανταλλαγή των γυμνών φωτογραφιών γινόταν μέσω της σελίδας Marines United στο Facebook, η οποία αριθμούσε περί τα 30.000 μέλη.

Τις φωτογραφίες συνόδευαν προσωπικές πληροφορίες, ακόμη και παρότρυνση για σεξουαλική παρενόχληση. Η σελίδα έκλεισε αφότου το σκάνδαλο είδε το φως της δημοσιότητας.