Σχεδόν όλες οι πτήσεις στα δύο αεροδρόμια του Βερολίνου θα ακυρωθούν σήμερα Παρασκευή, όπως έγινε γνωστό από εκπρόσωπο Τύπου της διαχειρίστριας εταιρείας, καθώς το προσωπικό εδάφους ξεκινά από το πρωί απεργιακές κινητοποιήσεις διάρκειας 25 ωρών με μισθολογικά αιτήματα.

Οι εργαζόμενοι θα ξεκινήσουν την απεργία από τις 4 το πρωί τοπική ώρα (05.00 ώρα Ελλάδας) και η κινητοποίηση θα λήξει στις 06.00 ώρα Ελλάδας το Σάββατο, σύμφωνα με τη συνδικαλιστική ένωση Verdi.

«Ακόμα και μετά το τέλος της απεργίας το Σάββατο, ενδεχομένως να υπάρξουν προβλήματα, ακυρώσεις και καθυστερήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας» επισήμανε εκπρόσωπος Τύπου της διαχειρίστριας εταιρείας του αεροδρομίου του Βερολίνου σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Περίπου 500 αεροσκάφη απογειώνονται και προσγειώνονται την ημέρα στα δύο αεροδρόμια του Βερολίνου.

Το συνδικάτο Verdi ζητάει την αύξηση των απολαβών του προσωπικού εδάφους στα 12 ευρώ την ώρα από 11 ευρώ τώρα, στο πλαίσιο της ετήσιας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Αεροπορικές εταιρείες όπως η Air Berlin, η Lufthansa, η easyJet και η Ryanair εκτελούν πτήσεις από τα δύο αεροδρόμια της γερμανικής πρωτεύουσας.

Η EasyJet ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στη ματαίωση 90 πτήσεων σήμερα Παρασκευή στο αεροδρόμιο Schoenefeld και ενδεχομένως υπάρξουν καθυστερήσεις σε πτήσεις και στο αεροδρόμιο Tegel, νοτιοανατολικά του κέντρου του Βερολίνου.