Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν συνεχίζουν στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ισπανική ομάδα, μετά το 3-1 επί της Νάπολι στη Μαδρίτη, νίκησε και στο Σαν Πάολο με το ίδιο σκορ και με τον Σέρχιο Ράμος να είναι για ακόμα μία φορά ο πρωταγωνιστής. Η Μπάγερν πέρασε από το Εμιρέιτς συντρίβοντας με το σκορ του πρώτου αγώνα (5-1) την Αρσεναλ η οποία «παραδόθηκε», όταν έμεινε με δέκα παίκτες (αποβολή Κοσιελνί 54′).

Στο Σαν Πάολο, ο Σέρχιο Ράμος «καθάρισε» για ακόμα μία φορά για τη Ρεάλ.Η Νάπολι κυριάρχησε στο α’ μέρος, είχε ευκαιρίες και άνοιξε το σκορ με τον Ντρίες Μέρτενς στο 24′ ύστερα από ασίστ του Χάμσικ. Η αντίδραση της Ρεάλ ήρθε πέντε λεπτά αργότερα, όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέρασε και τον Ρέινα, αλλά έστειλε (από πλάγια θέση) τη μπάλα στο δοκάρι. Η Νάπολι είχε επίσης δοκάρι στο 38′ με τον Μέρτενς και ακόμα μία καλή φάση με τον Χάμσικ ένα λεπτό αργότερα (σουτ άουτ).

Στο ‘ μέρος έγινε η ανατροπή με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Πρώτα εκτέλεση κόρνερ ο Τόνι Κρόος, κεφαλιά ο Σέρχιο Ράμος και 1-1 (51′). Στη συνέχεια πάλι κόρνερ ο Κρόος, νέα κεφαλιά του Ράμος η μπάλα χτύπησε και στον Μέρτενς για να γίνει το 2-1 (57’). Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μοράτα διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Στο Εμιρέιτς, η Αρσεναλ έπαιξε καλό ποδόσφαιρο για ένα ημίχρονο, αλλά όταν δέχτηκε την ισοφάριση και έμεινε με δέκα παίκτες κατέρρευσε και η Μπάγερν έβγαζε τη μία φάση μετά την άλλη.

Η Αρσεναλ προειδοποίησε με το δοκάρι σε κεφαλιά του Ζιρού (13′) και στο 20′ ο Γουόλκοτ σκόραρε για το 1-0. Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Γουόλκοτ από τον Αλόνσο, ενώ είχαν κι άλλη μία καλή φάση με τον ίδιο παίκτη στο 34′ . Στην καλύτερη στιγμή της Μπάγερν στο α’ μέρος, ο Λεβαντόφσκι αστόχησε από καλή θέση.

Στο β’ μέρος όλα άλλαξαν στο 53′. Ο Τάσος Σιδηρόπουλος έδωσε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Λεβαντόφσκι από τον Κοσιελνί Αρχικά, έδειξε κίτρινη κάρτα στον αμυντικό της Αρσεναλ, αλλά στη συνέχεια έβγαλε την κόκκινη. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Λεβαντόφσκι και ισοφάρισε (1-1). Ετσι όλα έγιναν εύκολα για την ομάδα της Βαυαρίας που πέτυχε τo 2-1 με τον Ρόμπεν στο 68′, ενώ είχε δοκάρι με τον Λεβαντόφσκι στο 75′. Ο Ντάγκλας Κόστα στο 78′ με ατομική προσπάθεια σκόραρε για το 3-1, ενώ ο Βιδάλ με δύο γκολ στο 80′ και το 85′ διαμόρφωσε το τελικό 5-1.