Οταν ένας από τους πιο όμορφους χώρους της πρωτεύουσας γεμάτος παιδιά και οικογένειες μετατρέπεται σε πεδίο μάχης οπαδών, τότε κάτι σάπιο υπάρχει σε αυτή τη χώρα.

Στη μαρίνα του Φλοίσβου εξελίχθηκε το Σάββατο μια σύρραξη μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, αρκετά μακριά από τη Γλυφάδα όπου θα διεξαγόταν αργότερα ο ημιτελικός για το Κύπελλο βόλεϊ γυναικών μεταξύ των Αιωνίων.

«ΤΑ ΝΕΑ» έγιναν αυτόπτης μάρτυς ακόμα μιας ντροπιαστικής σελίδας χουλιγκανισμού μεταξύ των οπαδών και των δύο ομάδων, σε μια κόντρα που έχει τη δική της ιστορία (για τους οργανωμένους) με το βόλεϊ γυναικών.

Ηταν γύρω στις 7.10 το βράδυ του Σαββάτου. Τις παιδικές φωνές και τους περιπάτους έξω από τη μαρίνα του Φλοίσβου διέκοψαν βίαια κάποιες εκρήξεις, ενώ ανεγκέφαλοι οπαδοί που κρατούσαν καπνογόνα και κροτίδες καταδιώκονταν από αστυνομικές δυνάμεις.

Ανθρωποι έντρομοι που περίμεναν στη στάση του τραμ, κρύφτηκαν στο πρώτο βαγόνι που κατέφθασε για να μην τους πάρει καμιά αδέσποτη, ενώ άλλοι καλύφθηκαν πίσω από δέντρα. Οι χούλιγκαν για να δημιουργήσουν αντιπερισπασμό πέταξαν ακόμα και μολότοφ στη Λεωφόρο Ποσειδώνος και άρχισαν να τρέχουν στα γύρω στενά προσπαθώντας να ξεφύγουν τη σύλληψη. Αλλοι έτρεξαν προς τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Φαλήρου, όπου εκείνη την ώρα έπαιζαν παιδιά.

Τα χαμόγελα έγιναν κλάματα και στα πρόσωπα έβλεπες ζωγραφισμένη την αγωνία και τον τρόμο. Λίγο πιο πίσω, στην Αγία Σκέπη, είναι η παιδική χαρά, πρότυπο και για ΑμεΑ.

Εσφυζε από κόσμο. Οι εκρήξεις ακούστηκαν και εκεί. Βλέμματα απορίας και αμέσως οι ερωτήσεις για το τι συνέβη.

Οι οπαδοί των δύο ομάδων σε λίγα λεπτά μετέτρεψαν την παραλιακή σε πεδίο μάχης με βόμβες μολότοφ, πέτρες, κοντάρια και άλλα αντικείμενα. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, προκάλεσαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και έκαψαν ένα δίκυκλο.

Για την Αστυνομία δύο αθλητικά ραντεβού σε θεωρητικά ακίνδυνα σπορ προκαλούν πάντα πονοκέφαλο: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ στο χάντμπολ ανδρών και Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός σε φάιναλ φορ βόλεϊ γυναικών. Για το τελευταίο υπάρχει η αιτία του κακού.

Από τα τραγικά γεγονότα της Λαυρίου πριν από δέκα χρόνια (29 Μαρτίου 2007), που είχαν ως τραγικό αποτέλεσμα τη δολοφονία οπαδού του Παναθηναϊκού, του Μιχάλη Φιλόπουλου, και έξι τραυματίες σε συμπλοκή οπαδών των Αιωνίων, άρχισε αυτή η ασταμάτητη κόντρα.

Και τότε η ίδια διοργάνωση διεξαγόταν στο Σπίτι του βόλεϊ και του στίβου στην Παιανία. Από τότε, όποτε έχουμε φάιναλ φορ στο βόλεϊ γυναικών και συμμετέχουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, παίζουν δεν παίζουν μαζί, οι οργανωμένοι ετοιμάζουν τα πλάνα τους.

Πριν από δύο χρόνια στο Αγρίνιο, σε αντίστοιχο φάιναλ φορ η Αστυνομία πρόλαβε την τελευταία στιγμή ένα ραντεβού θανάτου, που ίσως να εξελισσόταν σε πιο σοβαρό ακόμα και από εκείνο της Λαυρίου (καθώς οι οπαδοί είχαν μαζί και εκρηκτικούς μηχανισμούς).

«Είναι ντροπή να γίνονται αυτά στο όνομα του αθλητισμού. Θλίβομαι πρώτα ως απλός νοήμων άνθρωπος και στη συνέχεια ως δήμαρχος. Δεν είναι δυνατόν να δίνουν οι οπαδοί ραντεβού μέσω facebook για να σκοτωθούν μπροστά σε αθώους πολίτες και μικρά παιδιά» τόνισε θυμωμένος στα «ΝΕΑ» ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης.

Η Αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις εννέα ατόμων, που οδηγούνται στον εισαγγελέα.