Με την ομόφωνη και ομόθυμη αποδοχή της εισήγησης του προέδρου του κόμματος συνεχίζεται η συνεδρίαση των τομεαρχών της ΝΔ, υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το όργανο αυτό αναμένεται να συνεδριάζει κάθε 15 μέρες.

Στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα, εκτός αλλά και εντός κόμματος, πως η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει ούτε τα μέτρα αλλά ούτε και τα αντίμετρα και πως θα συνεχίσει να ζητά άμεση προσφυγή στις κάλπες. Εμφανίστηκε δικαιωμένος για τις θέσεις που έχει εκφράσει, τονίζοντας πως στόχος των στελεχών δεν θα πρέπει να είναι αρεστοί στον κ. Τσίπρα, «αλλά χρήσιμοι στον ελληνικό λαό και την πατρίδα μας» όπως είπε.

«Όποιος δεν μπορεί, ή δεν θέλει να ακολουθήσει, ή νιώθει ότι πρέπει να συμβιβαστεί με τη σημερινή τυχοδιωκτική ομάδα που κυβερνά τη χώρα, θα μείνει πίσω. Είμαι βέβαιος όμως ότι τη μάχη αυτή θα τη δώσουμε όλοι μαζί. Είμαι βέβαιος ότι όλα τα στελέχη της παράταξης έχουν πλήρη συναίσθηση της πραγματικότητας και όλοι θα συμπορευτούν στον αγώνα για μεγάλη πολιτική αλλαγή» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία και κατηγόρησε πως καθυστερεί την ολοκλήρωση της αξιολόγησης με δραματικές, όπως είπε, συνέπειες για την πραγματική οικονομία, κάνοντας λόγο για εκροή καταθέσεων, επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος, πάγωμα οικονομικής δραστηριότητας, αναστολή επενδύσεων.

«Η ένταξη της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση δεν έχει επιτευχθεί, τα μέτρα για το χρέος θα συζητηθούν το 2018, ο κ . Τσίπρας έχει δεσμευτεί σε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για αρκετά χρόνια μετά το 2018. Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα μειωθούν οι συντάξεις και θα περικοπεί το αφορολόγητο επιβαρύνοντας τους πιο αδύναμους Έλληνες. Η χώρα βουλιάζει σε ένα τέλμα αποσύνθεσης και μηδενισμού» υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η κυβέρνηση είναι σε προφανή αντίθεση με τη μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων και προκαλεί με την ανικανότητα, την ανευθυνότητα και ταυτόχρονα την αλαζονεία της και το πάθος της εξουσίας, για την ίδια την εξουσία. «Βλέπουμε πρωτοφανή φαινόμενα: Κομματικό αίσχος και διάλυση στον χώρο της δημόσιας υγείας, διαρκείς πειραματισμοί στην παιδεία, ανικανότητα, ιδεοληψίες στην ασφάλεια και ανοχή στην ανομία, απόπειρες μονιμοποίησης συμβασιούχων, χαράτσια για τους δασικούς χάρτες, τεράστια προβλήματα στις συντάξεις, αντιπαραθέσεις υπουργών για τα εξοπλιστικά» είπε, θυμίζοντας πως η ΝΔ από την πρώτη στιγμή είχε αναγνωρίσει ότι η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης θα έχει μεγάλο κόστος.

Απάντησε με οξύτητα στις κατηγορίες του Μαξίμου, για το ταξίδι του στο Βερολίνο και τις εκεί επαφές του, τονίζοντας πως εντός και εκτός Ελλάδας δίνει αγώνα να πείσει τους πιστωτές μας ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα του 3.5% πνίγουν την οικονομία και υπονομεύουν την όποια προοπτική ανάπτυξης. Ταυτόχρονα, όπως δήλωσε, η ΝΔ στέκεται απέναντι σε όποιον διακινεί σενάριο επιστροφής στη δραχμή, εντός και εκτός Ελλάδας.

«Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει στον σκληρό πυρήνα, στην πρώτη ταχύτητα της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Όπου και αν βρεθούμε λέμε αυτά τα δύο πράγματα. Να τελειώνει κάθε κουβέντα για το Grexit και να δοθεί δημοσιονομικός χώρος στην Ελλάδα. Αυτά είπα και στη Γερμανία στο πρόσφατο ταξίδι μου, αυτά λέω στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, αυτά λέμε ως παράταξη παντού. Στηρίζουμε τις ελληνικές θέσεις επειδή αυτό επιτάσσει η πολιτική παράδοση της παράταξής μας και το πατριωτικό μας καθήκον» κατέστησε σαφές ο κ. Μητσοτάκης.

Επιτέθηκε προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «είναι ο πιο ανεύθυνος και αδίστακτος δημαγωγός που έχει γνωρίσει η χώρα, που δεν δικαιούται να βγάζει και γλώσσα από πάνω» για να προσθέσει ότι «η Νέα Δημοκρατία μαθήματα πατριωτισμού και εθνικού καθήκοντος δεν δέχεται από κανέναν», ξεκαθαρίζοντας πως η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει το δημοσιονομικό πακέτο μέτρων που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση. Τα μέτρα αυτά, όπως είπε, είναι το κόστος της κωλυσιεργίας και της ανικανότητάς της κυβέρνησης, πριν από λίγους μήνες κανείς δεν τα ζητούσε και σε λίγους μήνες θα ζητούν περισσότερα.

«Ούτε μέτρα ούτε αντίμετρα. Δεν θα γίνουμε δεκανίκι του κ. Τσίπρα. Και δεν θα νομιμοποιήσουμε μια απόπειρα εξαπάτησης των πολιτών, όπου τα αρνητικά μέτρα θα καταβάλλονται επιτόπου, οι ελαφρύνεις θα είναι υπό προϋποθέσεις και όλα αυτά θα εμφανίζονται ως ισοδύναμα» τόνισε, προσθέτοντας πως ο κ. Τσίπρας έχει φροντίσει να τορπιλίσει ο ίδιος κάθε προσπάθεια συναίνεσης με το διχαστικό του λόγο, την διαρκή πόλωση, τις ύβρεις και τις συκοφαντίες. «Δεν θα τον ακολουθήσουμε σε αυτόν το δρόμο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε δικαιωμένος και για το γεγονός ότι ζητά εκλογές. «Τον περασμένο Απρίλιο προτάξαμε ως Νέα Δημοκρατία το αίτημα για εκλογές και για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Οι εξελίξεις μάς δικαίωσαν. Και δεν αναφέρομαι στη δημοσκοπική ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας αλλά στην βαθιά πεποίθηση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού ότι όσο μένει αυτή η κυβέρνηση τόσο μεγαλύτερη ζημιά γίνεται στην πατρίδα μας. Το αίτημα για εκλογές δεν συνδέεται με την πορεία της αξιολόγησης. Ο κ. Τσίπρας και η παρέα του δεν μπορούν να οδηγήσουν την Ελλάδα στην έξοδο από την κρίση. Και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, η χώρα θα σέρνεται. Και το τέταρτο μνημόνιο θα επικρέμεται ως απειλή. Δεν είμαστε εμείς που βιαζόμαστε, η κατάσταση στη χώρα είναι τέτοια που δεν επιτρέπει ολιγωρία» υποστήριξε, για να προσθέσει πως βρισκόμαστε μπροστά στο παράδοξο, από τη μία όλοι να αναγνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να υλοποιήσει την τολμηρή πολιτική αλλαγών που χρειάζεται η Ελλάδα και από την άλλη κάποιοι να πιστεύουν ότι είναι καλύτερο να τον αφήσουμε να κάνει τη «δύσκολη δουλειά» για να έρθουμε εμείς ως «λευκοί ιππότες» να οδηγήσουμε τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης.

«Λυπάμαι αλλά αυτό δεν θα συνιστούσε στάση εθνικής ευθύνης. Και μια τέτοια προσέγγιση δεν ταιριάζει στην ιστορία της μεγάλης μας παράταξης, σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, επαναλαμβάνοντας ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα μπροστά. Γι' αυτό και η πολιτική αλλαγή είναι αναγκαία προϋπόθεση για μια μεγάλη φυγή προς τα εμπρός. Ο χρόνος μπορεί να δουλεύει υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, αλλά δουλεύει ταυτόχρονα εις βάρος της χώρας. Εμείς δεν θα φοβηθούμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Ξέρουμε ότι ο δρόμος είναι δύσκολος. Έχουμε όμως εμπιστοσύνη στο σχέδιό μας, στις δυνατότητές μας, στα στελέχη μας, παλιά και νέα. Τα εκατοντάδες χιλιάδες στελέχη και φίλοι της παράταξης που είναι μαζί μας, θα νιώθουν την περηφάνια ύστερα από μερικά χρόνια ότι έβαλαν ένα λιθαράκι στην αναγέννηση της Ελλάδας σε δύσκολες στιγμές» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Η σύσκεψη συνεχίζεται με εισηγήσεις των τομεαρχών, του Χρήστου Σταϊκούρα για τα οικονομικά, της Ντόρας Μπακογιάννη για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, του Κώστα Σκρέκα για τους δασικούς χάρτες, του Γιώργου Κουμουτσάκου για εξωτερικά θέματα, της Φωτεινής Αραμπατζή για την συμφωνία ΣΕΤΑ και για το θέμα με την ελληνική φέτα και του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για τη μετανάστευση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από