Φωτιές άναψε στον Παναθηναϊκό χθεσινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας onsports.gr που ανέφερε πως ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Τάκης Μπαλτάκος «βρίσκεται σε επαφές και διαπραγματεύσεις με ρώσο επιχειρηματία, με τον οποίο παζαρεύει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός εν αγνοία του Γιάννη Αλαφούζου». Το δημοσίευμα διαψεύστηκε αμέσως από το περιβάλλον του Μπαλτάκου, καθώς όπως ελέχθη χαρακτηριστικά, «ούτε υφίσταται επενδυτής, ούτε ο κ. Μπαλτάκος ασχολείται με τέτοια ζητήματα».

Γενικότερα πάντως τις τελευταίες εβδομάδες έχει αναπτυχθεί έντονη σεναριολογία περί αλλαγής στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είτε με την εμπλοκή ξένων επενδυτών (Κινέζων, Ρώσων κ.ά.), είτε με την επιστροφή της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Επί του παρόντος όμως όλα αυτά ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας, καθώς ουδείς έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του στον επικεφαλής του ποδοσφαιρικού ΠΑΟ, ενώ και από την πλευρά της οικογένειας Βαρδινογιάννη τονίζεται πως ουδεμία πρόθεση για εμπλοκή στην ΠΑΕ υπάρχει. Το μόνο βέβαιο στην παρούσα φάση είναι πως ο Αλαφούζος αφενός προσπαθεί να μειώσει δραστικά το λειτουργικό κόστος της εταιρείας από τα 20 στα 12 εκατ. ευρώ, αφετέρου αναζητεί συμπαίκτες προκειμένου να επιμεριστεί η χρηματοδότηση.

Στο μεταξύ, στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα ξεκαθαρίσει οριστικά το μέλλον του Χουάν Ραμόν Ρότσα στον Παναθηναϊκό. Η παλιά δόξα των Πρασίνων που εκτελεί χρέη σκάουτ συνομίλησε χθες με τον τεχνικό διευθυντή Νίκο Λυμπερόπουλο, με τον οποίο ανανέωσε το ραντεβού για τη Δευτέρα. Στον Ινδιάνο προτάθηκε μεγάλη μείωση αποδοχών στο πλαίσιο εξορθολογισμού των εξόδων της ΠΑΕ.