Αύξηση εσόδων έπειτα από εννέα χρόνια πτώσης κατέγραψε το 2016 ο Ομιλος ΟΤΕ. Με βάση τα επίσημα οικονομικά στοιχεία που ανακοίνωσε χθες ο ΟΤΕ, το 2016 τα καθαρά κέρδη του διαμορφώθηκαν σε 230,2 εκατ. ευρώ, έναντι 240,5 εκατ. ευρώ το 2015, ενώ ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ανήλθε στα 3,908 δισ. ευρώ από 3,903 δισ. ευρώ το 2015. Ηδη, η διοίκηση του Οργανισμού θα προτείνει στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων τη διανομή μερίσματος, ύψους 0,16 ευρώ ανά μετοχή, έναντι 0,10 ευρώ ανά μετοχή που διανεμήθηκε πέρυσι.
Στο μεταξύ, αυξημένα κατά 11,4% ήταν και τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη του δ' τριμήνου του ΟΤΕ, ενώ τα ενοποιημένα έσοδά του εμφάνισαν πτώση 1%.
Ειδικότερα, για το τελευταίο τρίμηνο του 2016 ο Ομιλος ανακοίνωσε προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 80,5 εκατ. ευρώ, έναντι 72,3 εκατ. ευρώ έναν χρόνο νωρίτερα. Ο κύκλος εργασιών του ομίλου για το ίδιο διάστημα διαμορφώθηκε σε 1,027 δισ. ευρώ από 1,037 δισ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου του 2016, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Mιχάλης Τσαμάζ, ανέφερε: «Με ένα ισχυρό τέταρτο τρίμηνο, πετύχαμε, για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία, την αύξηση των εσόδων μας σε ετήσια βάση. Τα συνολικά έσοδα του έτους ενισχύθηκαν από τις συνεχιζόμενες ισχυρές επιδόσεις μας στην Ελλάδα, όπου οι επενδύσεις μας σε δίκτυα έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς».
Οπως τόνισε, «στρατηγική μας απόφαση είναι να αυξήσουμε σημαντικά το επενδυτικό μας πλάνο για το 2017, καθώς δημιουργούμε τα δίκτυα του μέλλοντος, καλύπτοντας τις ανάγκες νοικοκυριών και επιχειρήσεων στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή». Ηδη οι ετήσιες προσαρμοσμένες επενδύσεις του ΟΤΕ για φέτος θα ανέλθουν στα 700 εκατ. ευρώ.
Επίσης, σύμφωνα με τον Μιχάλη Τσαμάζ, «τα έσοδα της σταθερής τηλεφωνίας στην Ελλάδα πέρυσι αυξήθηκαν περισσότερο από 2%, χάρη στη συνεχιζόμενη ισχυρή απόδοση των ευρυζωνικών υπηρεσιών, ιδιαίτερα του VDSL, και της COSMΟΤΕ TV». Ακόμα, πρόσθεσε ότι «σε επίπεδο Ομίλου, το EBITDA στο σύνολο του έτους ήταν ανθεκτικό και το καθαρό χρέος μας μειώθηκε περισσότερο από 300 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από