Τον χειρότερο εφιάλτη για τον περισσότερο κόσμο ετοιμάζεται να ζήσει ένας Ιρλανδός περνώντας τρία μερόνυχτα θαμμένος τρία μέτρα κάτω από τη γη. Πρώην τοξικομανής και αλκοολικός, ο 61 ετών Τζον Εντουαρντς προσφέρθηκε να ξαπλώσει σε ένα φέρετρο και να παραμείνει εκεί, σε μία συμβολική προσπάθεια να επικοινωνήσει με ανθρώπους που βρίσκονται σε απόγνωση.

Το φέρετρο στο οποίο ο Εντουαρντς θα παραμείνει τρεις μέρες και τρεις νύχτες θα είναι πλήρως εξοπλισμένο ώστε ο ένοικός του να μπορεί να επικοινωνεί ανά πάσα στιγμή μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Έχοντας βιώσει αυτό που ο ίδιος ονομάζει «απίστευτη συνάντηση με τον Θεό» πριν από 27 χρόνια, ο Εντουαρντς έχει αφιερωθεί στη δημιουργία χριστιανικών κέντρων αποκατάστασης και καταφυγίων για αστέγους.

Τις επόμενες ημέρες το μήνυμα του για ελπίδα θα αποστέλλεται από έναν τάφο στον περίβολο εκκλησίας, στο Ανατολικό Μπέλφαστ.

Η ιδέα ήρθε κατόπιν επικοινωνίας με πολλούς ανθρώπους οι οποίοι ζητούν βοήθεια.

«Το σχέδιό μου είναι να τους μιλήσω από τον τάφο προτού βρεθούν εκεί και να τους δώσω ελπίδα», εξηγεί στην εφημερίδα «Belfast Telegraph».

Αν και δεν είναι κλειστοφοβικός, σε κάθε περίπτωση ο Εντουαρντς αναγνωρίζει ότι έχει τις ανησυχίες του γι’ αυτό που πρόκειται να κάνει. Ασφαλώς, το φέρετρό του είναι πολύ μεγαλύτερο από τα συνήθη, ενώ έχει προνοηθεί ώστε να έχει πρόσβαση σε τουαλέτα, αέρα και νερό και τρόφιμα.