Πρόκριση και σκεπτικισμός

Η είσοδος του Παναθηναϊκού στα ημιτελικά του Κυπέλλου για πρώτη φορά μετά το 2014 ήταν δεδομένη, οπότε ενθουσιασμός δεν μπορεί να υπάρξει. Το θέμα είναι για τους Πράσινους τι θα γίνει από δώ και πέρα. Η απόφαση της διοίκησης να προκύψουν περικοπές φέρνει σε όλους έναν προβληματισμό. Θα περιοριστούν στο στελεχιακό δυναμικό της εταιρείας; Θα προχωρήσουν σε μείωση συμβολαίων; Και πού θα καταλήξει ο κόφτης; Το βέβαιο είναι πως ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα. Φαίνεται στις επαφές που γίνονται κατά καιρούς με ατζέντηδες ή στις προσεγγίσεις με ποδοσφαιριστές για νέο συμβόλαιο. Τα λάθη του παρελθόντος βαραίνουν το σήμερα, ενίοτε και το μέλλον. Θα βρεθεί χρηματοδότης να σηκώσει ένα βάρος του προϋπολογισμού; Θα περιμένουν οι αρμόδιοι τις εισπράξεις από τηλεοπτικά ή ευρωπαϊκά ραντεβού για να προχωρήσουν τον σχεδιασμό; Και με ποια χρήματα θα γίνουν οι απαραίτητες μεταγραφές προκειμένου να ενισχυθεί ο Παναθηναϊκός, να αντέξει τον ανταγωνισμό, να κοιτάξει στα μάτια τους άλλους ισχυρούς που διαθέτουν παραπάνω μπάτζετ; Το πώς θα χειριστεί η διοίκηση το θέμα τους προσεχείς μήνες πολλά θα κρίνει για την πορεία του ΠΑΟ στις διοργανώσεις.

Ενταση

Εκρυθμη η κατάσταση τις τελευταίες ημέρες στο κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας. Νεαροί αντιτίθενται στην άποψη της δημοτικής Αρχής γύρω από το ζήτημα του νέου γηπέδου της ΑΕΚ και αυτό φέρνει ακρότητες. Χθες σημειώθηκε επεισόδιο εις βάρος του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργου Πάνου, ο οποίος, εξερχόμενος του δημαρχιακού μεγάρου κυνηγήθηκε από περίπου 10 κουκουλοφόρους νεαρούς που είχαν την πρόθεση να τον ξυλοκοπήσουν.

Σύμβουλοι υποστήριξαν πως όλα αυτά είναι συνέπεια του «κλίματος βίας και τρομοκρατίας που έχει επικρατήσει στο κέντρο της πόλης μας, υπό την ανοχή της πολιτείας, την κάλυψη της ΠΑΕ ΑΕΚ και τη συγκάλυψη αρκετών μέσων ενημέρωσης». Αυτά όμως δεν μπορεί κανείς να τα υιοθετήσει εντελώς άκριτα. Το Δημοτικό Συμβούλιο αναβλήθηκε «μέχρι να διασφαλιστούν συνθήκες ομαλότητας στην πόλη». Είναι ξεκάθαρο πως θα δούμε αρκετά σίριαλ με τίτλο «γήπεδο της ΑΕΚ».

Διαιτησία

Αραγε οι αρμόδιοι έχουν θορυβηθεί με τα φετινά σφυρίγματα του Σιδηρόπουλου; Ο διεθνής ρέφερι, ο θεωρητικά καλύτερος όλων, δεν βρίσκει φάση τούτη σεζόν. Μυστήριο, καθ’ όσον τα προσόντα δεν του λείπουν. Τι συμβαίνει, λοιπόν; Και γιατί πατά την πεπονόφλουδα σε περιπτώσεις πέναλτι; Χθες, για παράδειγμα, ακόμη κι αν δεχθούμε ότι υπήρξε παράβαση υπέρ της ΑΕΚ στη φάση με τον Μάνταλο, επ’ ουδενί έπρεπε να δοθεί κόκκινη κάρτα. Επειγόντως το νέο βιβλίο με τους κανονισμούς.

Συμβόλαιο

Λίγες ημέρες προτού συμπληρώσει τα 32 του χρόνια (στις 11 Μαρτίου), ο Στέλιος Μαλεζάς εισπράττει νέο συμβόλαιο. Ο ΠΑΟΚ εκτίμησε τις υπηρεσίες του κεντρικού μπακ και ανανέωσε τη συνεργασία μαζί του για 1+1 χρόνο. Οχι τοπ κλας, αλλά σίγουρα παίκτης με εμπειρία, γνώση των δυσκολιών της Τούμπας και κυρίως διάθεση για προσφορά.

Πένθος

Το γελαστό παιδί της άρσης βαρών και του ελληνικού αθλητισμού δεν είναι πια μαζί μας. Σε ηλικία 55 ετών ο Γιάννης Τσιντσάρης, 4ος ολυμπιονίκης στο Λος Αντζελες (1984), έφυγε από τη ζωή σκορπώντας τη θλίψη στους δικούς του ανθρώπους και σε όλη την οικογένεια της άρσης βαρών. Αγαθός γίγαντας, καμάρωνε πως «δεν διάλεξα εγώ την άρση βαρών, αυτή με διάλεξε».