«Χρειαζόμαστε εξωστρεφή πατριωτισμό και όχι φοβικό. Δεν είναι πατριωτισμός ο εθνικολαϊκισμός και ο διχαστικός λόγος», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή την ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για τα 70 χρόνια ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα.

Αναρωτιέμαι, σήμερα, 70 χρόνια μετά την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα που πρέπει να πάμε και τι πρέπει να πούμε. Το ερώτημα που πρέπει σήμερα να απαντήσουμε είναι ποιος είναι ο δικός μας πατριωτισμός. Για το Ποτάμι, πατριωτισμός δεν είναι μόνο η υπεράσπιση τους εδάφους και της γης αλλά να στέκεσαι γερά στα πόδια σου, να δημιουργείς εθνική παραγωγική βάση και να λύνεις τα προβλήματα. Πατριωτισμός δεν είναι η ανάμνηση του μεγάλου ένδοξου παρελθόντος αλλά να παίρνεις τη σημαία και να την ανεμίζεις σε όλο τον κόσμο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης.

Ταυτόχρονα, επανέλαβε εκ νέου την ανάγκη συγκρότησης Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, τονίζοντας ότι «η εθνική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων» και πρόσθεσε ότι «το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε στους γείτονες μας θα πρέπει να είναι ότι το Αιγαίο είναι μια θάλασσα ειρήνης». «Μαζί θα ζήσουμε, μαζί θα προκόψουμε αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε και δεν χωράνε τσαμπουκάδες, απειλές και εκβιασμοί», σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Τέλος, ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε όλα τα κόμματα να δώσουν κοινή μάχη στην Ευρώπη ώστε να αλλάξει ο κανονισμός και να δοθεί η δυνατότητα στα νησιά να χρηματοδοτούνται απευθείας από τα ευρωπαϊκά κονδύλια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από