Κλίμα έντασης παρατηρείται το τελευταίο τετραήμερο στο κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας, από την παρουσία ομάδας νεαρών που αντιτίθενται στην άποψη της δημοτικής Αρχής γύρω από το ζήτημα του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

Η αντιπαράθεση των δύο πλευρών οδηγεί σε ακρότητες, όπως το σημερινό επεισόδιο σε βάρος του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργου Πάνου, ο οποίος, εξερχόμενος του δημαρχιακού μεγάρου, κυνηγήθηκε από περίπου 10 κουκουλοφόρους νεαρούς που είχαν την πρόθεση να τον ξυλοκοπήσουν.

Το γεγονός έρχεται ως φυσική συνέπεια του «κλίματος βίας και τρομοκρατίας που έχει επικρατήσει στο κέντρο της πόλης μας, υπό την ανοχή της Πολιτείας, την κάλυψη της ΠΑΕ ΑΕΚ και τη συγκάλυψη αρκετών μέσων ενημέρωσης», σημειώνουν δημοτικοί σύμβουλοι.

Σε ανακοίνωση του δήμου, αναφέρεται πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε από «φερόμενους ως οπαδούς της ΑΕΚ» και ότι το κέντρο της πόλης «πολιορκείται» από ομάδα ατόμων που βανδαλίζουν δημοτικά κτίρια και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, καλούν σε συγκεντρώσεις έξω από το δημαρχείο και απειλούν όποιον περαστικό μπορεί θεωρητικά να έχει διαφορετική άποψη από αυτούς γύρω από το θέμα του γηπέδου.

Σε μία πρωτοφανή επίδειξη ισχύος, επιχειρείται πειθαναγκασμός των «αντιφρονούντων», ενώ και η έκφραση διαφορετικής γνώμης θεωρείται πρόκληση.

Δεδομένης της κατάστασης, το σημερινό δημοτικό συμβούλιο αναβλήθηκε «μέχρι να διασφαλιστούν συνθήκες ομαλότητας στην πόλη», ενώ απευθύνεται έκκληση προς τα θεσμικά όργανα της πολιτείας και τη δικαιοσύνη, «να «αναλάβουν τις ευθύνες τους και να διασφαλίσουν, όχι μόνο την εύρυθμη λειτουργία της πόλης και των συλλογικών οργάνων του Δήμου, αλλά και την ίδια την ασφάλεια αιρετών και των πολιτών».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από