Ο Λιονέλ Μέσι συνεχίζει να ταξιδεύει τον κόσμο προωθώντας έργα φιλανθρωπίας. Τελευταία στάση του ήταν στην Αίγυπτο. Ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα είναι ο πρεσβευτής της εταιρείας με την επωνυμία Tour n'Cure. Η εταιρεία προωθεί τον ιατρικό τουρισμό στην αιγυπτιακή χώρα, προσφέροντας σε όλους τη δυνατότητα για τη θεραπεία της ηπατίτιδας C χωρίς χρόνο αναμονής.

Το 2016, θεραπεύτηκαν σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι. Το κύριο πλεονέκτημα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Αιγύπτου είναι η τιμή των θεραπειών, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ισπανική ιστοσελίδα jugandafinanciera. Αυτές είναι ανταγωνιστικές, επειδή η κυβέρνησή της χώρας, υπέγραψε συμφωνία με φαρμακευτική εταιρεία που κατέχει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ενός φαρμάκου που είναι πολύ αποτελεσματικό για τη θεραπεία της ηπατίτιδας C.

Να σημειωθεί ότι το 10% του αιγυπτιακού πληθυσμού μεταξύ 15 και 60 ετών έχουν μολυνθεί. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι υπάρχουν σε όλο τον κόσμο, 130 και 150 εκατομμύρια άνθρωποι με χρόνια ηπατίτιδα C: Η Tour n'Cure ανέφερε ότι «100 εκατομμύρια αναγκάζονται να περιμένουν δύο χρόνια για να αρχίσει θεραπεία».

Αν δεν βρεθεί λύση, το πρόβλημα είναι τεράστιο. Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντική η διαφήμιση με πρωταγωνιστή τον Μέσι , προκειμένου να τελειώσουν οι λίστες αναμονής. Πέρυσι, ο Ντάνι Αλβες συμμετείχε επίσης στην εκστρατεία για την θεραπεία ασθενών με ηπατίτιδα C.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από