Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με σύνθημα «Δε θα γίνουμε θεατές στην εξαθλίωσή μας» οργανώνει την Τρίτη το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ).

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 το απόγευμα στην Ομόνοια, με προσυγκεντρώσεις στις 6μμ στις πλατείες Βάθη, Κάνιγγος, Καραϊσκάκη και Κοτζιά.

Στις 6.30μμ θα γίνουν τα συλλαλητήρια σε Πειραιά (πλ. Καραϊσκάκη) και Θεσσαλονίκη (άγαλμα Βενιζέλου), ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις θα λάβουν χώρα και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Μεταξύ άλλων, το ΠΑΜΕ υποστηρίζει ότι η μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια αυτά θα είναι η «πρώτη απάντηση» στις αποφάσεις του Eurogroup, την ώρα που «η κυβέρνηση, για την υπηρέτηση του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων, των μονοπωλιακών ομίλων, ετοιμάζεται να σφίξει και άλλο τη θηλιά στο λαιμό της εργατικής λαϊκής οικογένειας…

Πάνω στο έδαφος των προηγούμενων αντεργατικών μέτρων που έχουν τσακίσει τη ζωή μας, έχουν συμφωνήσει στον νέο γύρο επίθεσης με νέα μέτρα που αφορούν τα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, την εκτεταμένη φοροληστεία και το κατέβασμα του αφορολόγητου σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα, νέες αντιλαϊκές συμφωνίες για μετά το 2018, στην παγίωση των αιματοβαμμένων "πρωτογενών πλεονασμάτων"...

Χρειάζεται τώρα να δυναμώσει η αγωνιστική δράση από κάθε σωματείο, από κάθε χώρο δουλειάς, η οργάνωση της απάντησης σε παλιά και νέα μέτρα, η αντεπίθεση για δουλειά με δικαιώματα ζωή με αξιοπρέπεια. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τα παζάρια τους από την ανάκαμψη και την κανονικότητα που μας ετοιμάζουν. Δεν θα μας επιστρέψουν τα δικαιώματά μας, τους μισθούς μας, τις συντάξεις. Αντιθέτως, αρπάζουν συνεχώς!

Όλοι μαζί εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι να ορθώσουμε τοίχος…» σημειώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από