Με κινητοποιήσεις κάθε μορφής προειδοποιεί εκ νέου η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), αν δεν υπάρξουν σύντομα θετικές λύσεις στα βασικά αιτήματα του κλάδου.

Σύμφωνα με την ΠΝΟ, που συνεδρίασε την Τετάρτη, οι υποσχέσεις που της δόθηκαν από τους αρμόδιους και τον υφυπουργό Εργασίας για άμεση ρύθμιση του ποσοστού αναπλήρωσης των συντάξεων των ναυτικών «δυστυχώς όχι μόνον παρέμειναν υποσχέσεις, αλλά επιπρόσθετα απογυμνώνεται πλήρως το ΝΑΤ από την ακίνητη περιουσία του, την οποία ο κ. υφυπουργός Εργασίας την προορίζει για το ‘χωνευτήρι’ του ΕΦΚΑ».

Οι ναυτεργάτες σημειώνουν ότι η εννιάημερη πρόσφατη απεργία της ΠΝΟ απλά ανεστάλη προσωρινά όχι γιατί ικανοποιήθηκαν, αλλά για να δοθεί χρόνος στους αρμόδιους για την εξεύρεση λύσεων στα απεργιακά αιτήματά τους (συνταξιοδοτικό, ασφαλιστικό, ανεργία, οργανικές συνθέσεις πληρωμάτων, υπογραφή ΣΣΕ, εφαρμογή ΣΣΕ και νομοθεσίας, μέτρα ανακούφισης για ανέργους και συνταξιούχους κλπ), «στα οποία όμως μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν δόθηκε καμία λύση, αλλά αντίθετα καθημερινά αυξάνονται και οξύνονται με αποκλειστική δική τους υπαιτιότητα».

«Καλό λοιπόν θα ήταν ο κ. υφυπουργός να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του και όχι να οξύνει έτι περαιτέρω τα πράγματα. Τον συμβουλεύουμε, πριν βάλει χέρι στα ακίνητα του ΝΑΤ, ας μπει στον κόπο να ερευνήσει πώς περιήλθαν αυτά στην ιδιοκτησία του Ταμείου μας και για ποιο σκοπό περιήλθαν, και να αφήσει κατά μέρος την ‘άλωσή τους’. Αλλιώτικα, θα λάβει και την απάντηση που πρέπει» τονίζει η διοίκηση της ΠΝΟ.